Ma eldől a „Stop Soros” törvénycsomag sorsa

2018. június 20. 07:18

A „Stop Soros” törvénycsomagról és az alaptörvény hetedik módosításáról döntenek a hétfői Országgyűlésen.

2018. június 20. 07:18

Az Országgyűlés ma szavaz az alaptörvény hetedik módosításáról, valamint a kormány „Stop Soros” csomag néven ismertté vált indítványáról.  

A hétfőn elfogadott napirend szerint az ülésnap reggel  9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, a képviselők ezután öt korábban aláírt nemzetközi szerződés kihirdetéséről tárgyalnak, majd a vízkivételekkel összefüggő törvénymódosításról tartanak általános vitát.

A parlament a napirendi pontok alakulásától függetlenül délután 15 órától tartja határozathozatalait, vagyis a szavazás akkor sem kezdődik el, ha korábban véget érnek az addigi viták, illetve szükség szerint azokat megszakítják ebben az időpontban.

A ház a kabinet javaslatára ekkor dönt az alaptörvény hetedik módosításról, amelynek célja, hogy védje a nemzeti szuverenitást, és tiltsa idegen népesség Magyarországra telepítését. Szavaznak továbbá a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos törvénymódosításokról is. A kormány a „Stop Soros” néven ismertté vált csomaggal azt akarja megakadályozni, hogy Magyarországból is bevándorlóország legyen.

(MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2018. június 20. 09:07
Zazrinak kés a szivbe. Okos akart lenni a buta.
hátakkor
2018. június 20. 09:07
Zazrinak kés a szivbe. Okos akart lenni a buta.
még fokozza
2018. június 20. 08:41
Rendezni kellene a kapcsolatot Sorossal. Most, hogy közeleg a válság. Csak ő ért az ilyesmihez jobban.
balbako_
2018. június 20. 08:34
Ezt tudtuk a választáskor is ezért is szavaztunk a Fideszre. A Jobbik meg ellene fog szavazni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!