Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Húsz év múlva a mostani duplája lesz a légi utasforgalom egy elemzés szerint

2018. október 24. 18:00

2037-re összesen 8,2 milliárd ember fog repülővel utazni egy év alatt.

2018. október 24. 18:00

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) legfrissebb elemzése szerint 2037-re összesen 8,2 milliárd ember fog repülővel utazni egy év alatt, ez a mostani utasforgalom duplája. A montreáli székhelyű kereskedelmi szervezetnek az MTI-hez szerdán eljuttatott elemzése szerint éves szinten 3,5 százalékkal fog nőni az utasforgalom, a bővülés egy százalékponttal alacsonyabb a szervezet két évvel ezelőtti prognózisánál. A szövetség a csökkentést azzal magyarázta, hogy a világ több pontján is a protekcionizmus erősödését látja, ami a bővülés ellen hat.

Az IATA szerint a legnagyobb növekedést az ázsia-óceániai régió fogja produkálni és 2024-re Kína lesz a világ legnagyobb légiközlekedési piaca 1,6 milliárd utassal, ezzel leszorítja a második helyre az Egyesült Államokat, ahol a vizsgált időszak végére, 2037-re 1,3 milliárd utas lehet. A harmadik helyen a most hetedik India lesz 572 milliós forgalommal, a negyedik helyen pedig Indonézia végezhet 411 millió utassal.

Jelenleg a légiközlekedés globális szinten 65,5 millió embernek ad munkát és a világ gazdaságához mintegy 2700 milliárd dollár értékben járul hozzá. A 3,5 százalékos növekedéssel számolva az IATA azt prognosztizálja, hogy 100 millió állást fog támogatni a légiközlekedés, és 5500 milliárd dollárral járul majd hozzá a világ GDP-jéhez 2037-ben.

Alexandre de Juniac, az IATA elnök-vezérigazgatója az előrejelzést bemutató konferenciahíváson hangsúlyozta azonban, hogy a globalizáció visszaszorulásával a forgalom fejlődési üteme 2,4 százalékra csökkenhet, ha azonban erősödnek a globalizációs folyamatok, akkor akár 5,5 százalékos is lehet a fejlődés.

A vezérigazgató az európai légiközlekedéssel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a megállapodások nélküli Brexit káoszt fog okozni a repülőtereken. Egyben arra kérte a döntéshozókat és kormányokat, hogy azonnal orvosolják az európai légtér és a repülőterek kapacitáshiányát, ami már az idén nyári menetrendben is nagy fennakadásokat, késéseket, járattörléseket okozott.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MarthaHall
2018. október 25. 11:44
Több mint 87 dollárért fizetek óránként otthonról, 2 gyerekkel otthon. Soha nem gondoltam volna, hogy képes lesz rá, de a legjobb barátom havonta több mint 10ket keres, és meggyőzött, hogy kipróbálom. A potenciál ezzel végtelen. Ezt csináltam .............>>>>> http://www.Money47.Com
KannibálTatárÚr
2018. október 25. 09:07
"Jelenleg a légiközlekedés globális szinten ... a világ gazdaságához mintegy 2700 milliárd dollár értékben járul hozzá." Helysen: 2700 milliárdot von el. A közlekedés ugyanis kiadás, nem teljesítmény. Képzeld el, hogy a közlekedésre költött pénzedet a család értékbeli hozzájárulásának tartanád. Elég lenne utaznod és a család ellátását megoldanád. A repülés az egyik leginjkább légszennyező tevékenység. Tegnap láttam egy zöld műsort. 2030-ra katasztrófát jeleznek előre. A zöldek már nézetet váltottak és az atomenergia mellett foglalnak állást. Már azt is szervezett hazugságterjesztésnek tartják, hogy nincs elég urán. E legújabb állításuk szerint korlátlan mennyiségben hozzáférhető.
SallyHunt
2018. október 24. 20:55
86 dollárt nyertem egy órával otthon dolgozva. Meglepődtem, amikor a szomszédom azt mondta, hogy átlagosan 95 dollár, de most már látom, hogy működik. Most annyira szabadságom van, hogy én vagyok a főnököm ... Ezt csinálom ... ---- >>>>> http://www.Money47.Com
Mich
2018. október 24. 18:42
"Húsz év múlva a mostani duplája lesz..." ...ennyit az ellenpropaganda eredményességéről...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!