Bart: Nem kell kézzel-lábbal megakadályozni a népességfogyást

2019. február 23. 14:45

Az SZDSZ-es vezetésű gazdasági minisztérium volt osztályvezetője, Bart István nem tartja indokoltnak a népességfogyás megfordítását.

2019. február 23. 14:45

Magyarországnak az élen kellene járnia a népességcsökkentésben az Energiaklub egyik elnökségi tagja, Bart István szerint – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet információi szerint Bart István jelenleg a Soros által is támogatott Energiaklub egyik elnökségi tagja, korábban az SZDSZ-es vezetésű gazdasági minisztérium osztályvezetője volt.

Bart a balliberális elit meghatározó tagjait tömörítő Millennium Intézet internetes műsorában fejtette ki nézeteit a népességcsökkenésről. A felvételt a napokban tették közzé a szervezet internetes csatornáin. A YouTube-on és SoundCloudon is elérhető podcast eredeti témája a klímaváltozás, amit Bart egy ponton összeköt a gyermekvállalással.  

Az idézett rész 18:44-től kezdődik.

Elmondása szerint olyan társadalomban élünk, amelyikben csökken a népesség, ám ez őt cseppet sem aggasztja. „Én nem tartom indokoltnak azt, hogy óriási nagy energiával próbáljuk meg ezt a folyamatot megfordítani. Tehát nyilvánvalóan a Földnek előbb-utóbb az lesz a jó, hogyha megtaláljuk a módját annak, hogy hogyan tudjuk (…) fokozatosan csökkenteni a népességünket. És ebben mi itt Magyarországon élen tudunk járni” – mondja a hangfelvételen, hozzátéve, hogy ez szerinte „egy tök jó folyamat”.

El kell fogadni, hogy Magyarországon csökken a népesség, nem kéne kézzel-lábbal megakadályozni, hanem kezelni kell – teszi hozzá

Ezek után a falurombolás szorgalmazásába kezd, és azért kárhoztatta a kormányt, mert az ahelyett, hogy „Győrbe, Sopronba, Budapestre” költöztetné az embereket, „arra költi a pénzét, hogy (…) vidékfejlesztési eszközökkel próbálja fenntartani a falusi életet”, aminek szerinte nincs jövője, ráadásul jobban meg is terheli a környezetet, mint a városi lét.

(nyitókép: Magócsi Márton)

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2019. február 25. 16:17
"nem tartja indokoltnak a népességfogyás megfordítását." Mutasson példát! Abortálja magát.
fogas paduc
2019. február 24. 17:38
Pelso aevum! Remélem, hogy olvasod ezt, mert a múltkor nem akartad nekem elhinni: liberalizmus= halál
Agnieszka
2019. február 24. 08:46
A természet irtózik az űrtől. A szabaddá vált helyekre MÁS nép fog betelepedni és saját képére formálja azt, garantáltan NEM a szaporodni rest maradék őslakosok kedvére. Nem kell messzire menni, közeli, távoli példákat számba venni, h. lássuk a betelepülés áldásos hatását, az integráció lehetetlenbe hajlását, minden áldozat ellenére, elég itthon körülnézni, bármilyen szomorú. Az a jó, ha minden nép a saját hazájában él, ahol ő van otthon. Magyarországnak megvannak a saját történelmi tapasztalatai, feladata, nem kell új. Bart, Mihályi tanult ostobák. Remélhetőleg megmondó emberi szerepük egyszer s mindenkorra ért véget.
Vén Csataló
2019. február 23. 22:52
Az ilyenekkel kellene csökkenteni a népességet!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!