Meleg az idő, megjöttek a pollenek

2019. február 02. 14:50

Allergiások figyelem!

2019. február 02. 14:50

A hétvégi enyhüléssel megjelennek a kora tavaszi allergén növények pollenjei a levegőben – hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos szombaton Facebook-oldalán.

A dél felől érkező légáramlatok hatására például a mogyoró, az éger, a ciprus- és a tiszafafélék pollenjei jelenhetnek meg. Koncentrációjuk egyelőre alacsony marad, azonban helyenként, főleg a Dunántúl déli részén a tüneteket okozó szintet is elérheti.

A fűtési szezonban a beltéri allergénterhelés révén gyakoribbá válhatnak a penészgomba és poratka által kiváltott allergiás megbetegedések is - írták.  A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt tanácsolja, hogy akik valamelyik tavaszi allergénre érzékenyek, készüljenek fel a tünetek megjelenésére, és ha szükséges, kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szerafim
2019. február 04. 14:38
tessék mondani, van az évnek olyan szaka amikor valakinek, valamitől nincs baja? 2 hete még szállópor riadó volt! szükségtelen ez a pánikkeltés! majd májusban a platánsoron! az lesz az igazi! p.s.: szállópor/szmog - rengetegen dicsekszenek (vidéken/városon) azzal, hogy "nekem nincs szemetem!" öntudatosan!
komik
2019. február 02. 21:55
Jönnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!