Sargentini-Echo ügy: az egyetem küldte el az újságírókat

2019. február 05. 10:43

Megszólalt az Amszterdami Egyetem illetékese.

2019. február 05. 10:43

A Klubrádiónak nyilatkozott Cseres Katalin, az Amszterdami Egyetem európai jogi tanszékének docense, az előadás egyik szervezője. A 24.hu-n idézett nyilatkozat szerint azt mondta, egyáltalán nem igaz, hogy Sargentini kidobatta volna a vendégeket. Mint mondta: az előadást az ő kutatóintézete szervezte, Sargentini nem is lépett ott fel szervezőként.

Cseres szerint azért kellett távozniuk a tévéseknek, mert bár regisztrációjuk valóban volt az előadásra, az egyetem kommunikációs és sajtóirodájától nem kértek engedélyt, ennek hiányában pedig más újságírók sem forgathatnak az intézményben. Szerinte Sargentini azt mondta, neki teljesen mindegy, hogy maradnak-e a tévések.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2019. február 06. 11:00
Cseres Katalin bolsevik zsidó, tehát hazudik. Ha volt regisztráció, csak forgatni nem volt szabad, akkor elég lett volna megkérni őket, hogy a készülékeket ne kapcsolják be. Ennyi.
zakar zoltán béla
2019. február 05. 16:39
Cserpes magyar? Cserpes demokrata? Cserpes toleráns? Cserpes fake vagy ellensúly? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tatulus
2019. február 05. 16:31
A ballibesektől minden hazugság kitelik. Itt az a kérdés, volt-e más forgatócsoport ott. Továbbá ők kérték-e ezt a most előhozott engedélyt! Ez lenne a döntő érv. Másrészt, az rendben van (vagy nincs), hogy forgatni nem lehetett, de őket eltávolították az egész előadásról. Vagyis, mint újságírók sem vehettek részt, ezen idióta picsa előadásán, bár a hazugsághalmaz meghallgatása sem egyszerű feladat!
Rugo
2019. február 05. 14:58
Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy az egyetem túlterjeszkedett a hatáskörén ill. nem megfelelően járt el, amikor a tévéseket elküldte. Cseres Katalin indoklása pedig felveti annak a lehetőségét, hogy egy egyetemi hatáskörbe tartozó döntést (ki vehet részt egy egyetem által szervezett előadáson) megbeszéltek az előadóval egy EUs vezető politikussal. Ez pedig felveti a korrupció lehetőségét. Sztem a tévések pereljenek - első körben a szervezőket (vagyis az egyetemet).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!