Ayaan Hirsi Ali az MCC migrációs konferenciáján

2019. március 17. 20:30

Ayaan Hirsi Ali, a Szomáliából származó, holland-amerikai egykori politikai menekült az iszlám radikális kritikusa. Néhány nap múlva ő is az MCC migrációs konferenciájának résztvevője lesz Budapesten.

2019. március 17. 20:30

Ali Szomáliában született 1969-ben egy muszlim családban. Fiatal korában hidzsábot hordott, szélsőséges muszlim szervezetekkel szimpatizált, és mint szinte minden más szomáliai nő, ő is női nemiszerv-csonkításon esett át fiatalon.

Politikai menekültként érkezett Hollandiába 1992-ben, ahol először találkozott szekuláris irodalommal: Sigmund Freud munkáiból tanulta meg, hogy létezhet más moralitás is, mint az iszlám, és 2002-ben Herman Philipse ateista kiáltványának a hatására lett szekuláris. A Leideni Egyetemen politológiai diplomát szerzett, majd a hollandiai szocialistáknál kezdett politizálni, míg át nem ült a jelenleg is kormányzó konzervatív Néppárt a Szabadságért és Demokráciáért (PVVD) soraiba, 2003 és 2006 között pedig a holland alsóház képviselője volt.

Tevékenysége alatt számos alkalommal magára haragította a hollandiai iszlamistákat – egy interjújában például pedofilnak nevezte Mohamedet. Amikor iszlám-kritikus kollégáját és barátját, Theo van Goghot egy iszlamista merénylő megölte 2004-ben, ő és a vele akkoriban együttműködő Geert Wilderst is biztonságos házba kellett, hogy költözzön, ugyanis szélsőséges muszlimok a meggyilkolásukra szólítottak fel. 2006-ban lemondott holland parlamenti képviselőségéről és az Egyesült Államokba távozott, ahol a Stanfordi Egyetem Hoover Intézetének munkatársa lett.

Interjúiban erős állást foglalt Európa iszlamizációjával szemben,

„Ahogyan a nácizmus is Hitler nézeteivel kezdődött, az iszlám kalifátus is a sária törvényre épül, amelyben a házasság előtt nemi életet élő nőket halálra kövezik, a melegeket megverik, és a magamfajta hitehagyókat megölik. A sária törvény annyira ellentétes a liberális demokráciával, mint a nácizmus. Az erőszak az iszlám része: ez egy pusztító, nihilista halálkultusz, mely a gyilkosságot igazolja.”

Egy másik, azonos évben adott interjúja szerint az iszlámot „le kell győzni. Háborúban állunk az iszlámmal. És egy háborúban nincsen köztes álláspont. Őket nem érdekli a béke.”

Ali azt is egyértelművé tette, hogy nem csak „néhány rohadt alma van” a muszlim közösségben, hanem „az egész kosár” rohad. „A muszlimok többsége nem mérsékelt, és szélsőségesen meg kellene, hogy változtassák gondolkodásukat”.

Ezek mellett a nyugati feministákat sem kímélte, ugyanis nézetei szerint

a feministák figyelmen kívül hagyják a muszlim nők elnyomását a harmadik világban.

Izraellel szemben kimondottan pozitívak a nézetei: személyesen látogatta meg a zsidó államot, és mint írta, azt egy „liberális demokráciának” találta, ahol a nők és a férfiak egyenlőek.

Ali szerint „a holland szocializmus krízise felmérhető annak iszlámhoz és Izraelhez való hozzáállásában. Izraellel szemben [a holland baloldal] szélsőségesen magas elvárásokat támaszt... A palesztinokat azonban nagyon alacsony mérce alapján ítélik meg”.

Ayaan Hirsi Ali az MCC március 22-24. közötti nemzetközi migrációs konferenciájának résztvevője lesz, a konferencia programja itt érhető el.

A részvétel regisztrációhoz kötött, amit itt lehet megtenni.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Természetes Orbánizmus
2019. március 18. 08:15
Fő migri szakértő!
IV. Fawkes
2019. március 18. 07:34
Ayaan was born in 1969 in Mogadishu, Somalia. Her father, Hirsi Magan Isse, was a prominent member of the Somali Salvation Democratic Front and a leading figure in the Somali Revolution. Shortly after she was born, her father was imprisoned due to his opposition to the Siad Barre government. Hirsi Ali arrived in the Netherlands in 1992. That year she had travelled from Kenya to visit her family in Düsseldorf and Bonn, Germany and gone to the Netherlands to escape an arranged marriage. Once there, she requested political asylum and obtained a residence permit. She used her paternal grandfather's early surname on her application and has since been known in the West as Ayaan Hirsi Ali. She received a residence permit within three or four weeks of arriving in the Netherlands. In May 2006 the TV programme Zembla reported that Hirsi Ali had given false information about her name, her age, and her country of residence when originally applying for asylum. In her asylum application, she had claimed to be fleeing a forced marriage, but the Zembla coverage featured interviews with her family, who denied that claim.The program alleged that, contrary to Hirsi Ali's claims of having fled a Somali war zone, the MP had been living comfortably in upper middle-class conditions safely in Kenya with her family for at least 12 years before she sought refugee status in the Netherlands in 1992. Hirsi Magan,[1] was a scholar and a leading figure of the Somali revolution. Part of Somalia's political elite, he was a leader in the Somali Salvation Democratic Front (SSDF), one of the earliest and most influential factions in the Somali Civil War that broke out in 1991. Magan Isse was a comrade-in-arms of erstwhile President of Somalia, Abdullahi Yusuf Ahmed, and the father of the former Dutch MP and critic of Islam, Ayaan Hirsi Ali. After the assassination of president Abdirashid Ali Shermarke and Siad Barre coming to power in October, 1969, Magan Isse was considered dangerous to the new leadership and was imprisoned from 1972 to October 1975. In 1976, Magan Isse escaped from prison and fled from Somalia to Saudi Arabia. Barre banned all political parties with the exception of the Somali Revolutionary Socialist Party (SRSF) the same year and the SODAF (a forerunner of the SSDF) was founded in exile in Rome. The following year, Magan Isse moved to Ethiopia, where he witnessed the year-long Ogaden War. It was also the period of the Red Terror of the Derg, and its victims included the Western Somali Liberation Front, an Ogaden-based Somali rebel outfit. For security purposes, Magan Isse opted to relocate his family to a suburb in Nairobi, while he continued to live in Somalia and Ethiopia most of the time. Mit is kellene szeretni egy szomáli betolakodón?
szalard
2019. március 18. 07:32
Elég fura, hogy az utóbbi évtizedekben az a pártok és gondolkodók világnézetének ismérve, hogy hogyan viszonyul Izraelhez. Az egyik szerette és támogatta, a másik pedig nem. Most a másik szereti és az előző nem. Miért van ez? Minek kell folyamatosan izraelezni? És minek kell a mi politikai oldalunknak is elsiklania azon tények felett, hogy Izrael az egyik alapítója az ISIS-nek, Asszad rezsimjének megbuktatásán fáradoznak már mióta, Szaud Arábiával, Törökországgal közösen, iszlamista szervezeteket támogatva. Az Európába tartó migrációnak egyik fő előidézője Izrael. Elég szomorú, hogy a migránsellenes erők ma ezt az Izraelt ajnározzák.
biga0771
2019. március 18. 07:28
Hát ezt a csajt én is megmigrálnám...! :O
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!