Kilép az Európai Néppártból a Fidesz a CDU elnöke szerint

2019. május 06. 23:55

A párttagság felfüggesztése próbatétel volt Orbán számára – mondta Annegret Kramp-Karrenbauer.

2019. május 06. 23:55

Annegret Kramp-Karrenbauer, a Németországban kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke arra számít, hogy a Fidesz ki fog lépni az Európai Néppártból (EPP) – derül ki a politikus hétfő esti nyilatkozatából.

„Az elmúlt napok viselkedésével és az olasz Liga vezetőjével tartott találkozóval világos jelét adta annak, hogy el fogja hagyni az EPP-t” – mondta Orbán Viktor magyar kormányfőről a legnagyobb német kormánypárt első embere.

Kramp-Karrenbauer emlékeztetett, hogy a Fidesz felfüggesztette tagságát a néppártban, s így az EPP döntéseiben nem vehet részt. „Ez nyilvánvaló próbatétel volt Orbán Viktor számára” – utalt a párttagság felfüggesztésére a német politikus, aki szerint a néppárt megpróbált hidat építeni Orbán Viktor felé, de a miniszterelnök viselkedése azt mutatja, hogy tudatosan eltávolodik az EPP-től.

Az APA osztrák hírügynökség felidézi, hogy a miniszterelnök megvonta támogatását Manfred Webertől, az EPP jelöltjétől az Európai Bizottság elnöki posztjára, miután a bajor politikus egy interjúban arról beszélt, hogy ha csak a Fidesz szavazatai révén van meg az ehhez szükséges többség, akkor nem akar a bizottság elnöke lenni, amit a magyar miniszterelnök súlyos sértésnek nevezett Magyarországgal és a magyar választókkal szemben.

(MTI)

 

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Venn
2019. május 07. 18:34
Annekrampusz.
brabant89
2019. május 07. 17:19
a_Kánya Ne erőlködj, faszkalap, mert kiikszeltelek. Olyanokkal nincs értelme vitatkozni, akik arra sem emlékeznek, hogy nem egészen két hónapja mi történt, és még nekik áll feljebb. Egyébként már korábban is ki voltál ikszelve, csak kiengedtelek a karanténból, megnézni, hogy mit írtál nekem. Kár volt.
Mich
2019. május 07. 13:38
A CDU-CSU leamortálja magát.
Vakfolt
2019. május 07. 12:25
Ha mondjuk a 4.h. osztályban, ahova járok, Matyika folyton frocliz engem, és undok megjegyzéseket tesz rám, nem akar velem barátkozni, de meg akarja szabni, hogy én kivel barátkozzak és netán ezért nem szavazok arra, hogy Matyika szedje az osztálypénzt, akkor az azt jelenti, hogy ki akarok lépni a 4.h.-ból? Nem csak az elemi logikából bukott meg, hanem arányérzékelésből is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!