Magyarországon lehet először NATO-parancsnokság a közép-kelet-európai térségben

2019. október 26. 14:25

Olyan haderő épül Magyarországon, amely a térség meghatározó eleme lehet.

2019. október 26. 14:25

Tájékoztató levelet küldött Magyarország a NATO főtitkárának egy magyarországi központú, Közép-Európai Többnemzeti Hadosztály Parancsnokság létrehozásáról, amely megteremti annak lehetőségét, hogy a régióban Magyarország meghatározó, a térség biztonságát elsőként szavatoló ország legyen – jelentette ki a honvédelmi miniszter Brüsszelben pénteken.

Elmondta azt is, hogy a német védelmi miniszter kezdeményezésére tartott kétoldalú megbeszélésén Annegret Kramp-Karrenbauer elismerően szólt a magyar honvédelmi és haderő fejlesztési programról – emeli ki a 168 óra.

Kramp-Karrenbauer hangsúlyozta, hogy olyan haderő épül Magyarországon, amely a térség meghatározó eleme lehet.

Térségi megállapodás

Magyarország, Horvátország, Szlovákia és Szlovénia egyetértési megállapodást írt alá a különleges műveleti erők komponensparancsnokságának magyarországi létrehozásáról. Ezen országok katonáinak különleges műveleti kiképzését, felkészítését szolgáló parancsnokság központja Szolnokon lesz. Ehhez Ausztria is csatlakozni kíván.

A parancsnokság létrehozása kiváló példája annak, hogy Magyarország meghatározó szerepet vállal abban, hogy a régió stabilitása, biztonsága és a béke megőrizhető legyen. Benkő Tibor szerint Magyarország jól halad a kötelezettségvállalásának teljesítésében, amely szerint a  a védelmi kiadásait 2024-ig a GDP két százalékára emeli.

Kép forrása: abouthungary.hu

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gazember
2019. október 27. 06:54
Szebb jövőt... Sajnos ez a szlogen már megjárta Vona tomporát, ennyi alfahíres jött trollkodni az oldalra? Amúgy meg, én is jobbnak ítélném egy helyi, regionális katonai szövetség kiépítését, amolyan Kelet-Közép Európai mintára, vagy az Intermarium kicsit modernizált változatában, de gondolom abba a jenkik nem tolnának egy fillért sem bele.
áfonya
2019. október 27. 03:50
Amerikai támaszpont épül..... háborúra készülnek békéről beszélnek ,, kitől leszünk megvédve ,,tán csak nem a korrupt tolvaj terrorista barát kommunista fészek Brüsszeltől ...
áfonya
2019. október 27. 03:35
Amcsik ezektől védenek vagy ránk telepítik ??? Elgázolta, majd öt fejszecsapással kivégezte feleségét egy tunéziai származású férfi Limburgban . Forrás: 888.hu nyomán https://vk.com/video-164595398_456239162
áfonya
2019. október 27. 03:06
Jönnek az amcsik ,magunktól megvédenek ahogyan a brüsszeli lennin fiúk mondták .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!