Fészekparaziták előnyben

2019. november 19. 07:31

Ahogy lakáspolitikája nem volt eddig Budapestnek, úgy lakásai sincsenek.

2019. november 19. 07:31
Nagy N. Péter

„Az adatokból az derül ki, hogy az illiberális állam, bár nagyon sok tekintetben képes érvényesíteni az akaratát, a valóság legfontosabb részei előtt kapitulál. Ha netán a szándék meg is volna rá, akkor sem képes segíteni a többségnek, hogy tisztességes körülmények között gyerekeket nevelhessen.

Például egy fővárosi pedagóguspár, ha már lakik valahol, aztán felveszi a három gyerekre a tízmilliós babavárót, majd a csokot, talán tud lépni, de mit gondoljon arról, mi lesz 18-20 év múlva? Ha nem változik radikálisan a helyzet, hogy költözik be még három család a szülői hatvan négyzetméterre? Ritkaság, hogy az idők során négy lakás sorakozzon fel egy családban. Majd bérelnek a gyerekeik, és oda szülnek? Vagy inkább, mint most is látjuk, sehova?

Spontán kihívás ez a helyzet az új, nem fideszes önkormányzatoknak. Nyilván várnak tőlük valamit. Karácsony Gergelytől külön is. Csakhogy ahogy lakáspolitikája nem volt eddig Budapestnek, úgy lakásai sincsenek. Bécs, Berlin Barcelona, Poznan és még egy sor európai nagyváros küzd és áll egymás mellé, hogy megakadályozza, ellenpontozza az ingatlanok és bérleti díjak hozzánk képest nem is olyan nagy, de komoly emelkedését. Berlin például – amiként New York is – a lakbéremelés tiltásával. Ennél bonyolultabb megoldásokkal is próbálkoznak sok helyen. Akkor van baj, ha a jogszabályok pénztől a jogosítványokig szinte mindent elvesznek az önkormányzatoktól. Mint nálunk. Kicsit Barcelonában is. Ott a lakhatási mozgalom mégis egymás után másodszor ad polgármestert. Az említett pesti VIII. kerületben egy sor ilyen civilszervezet állt be Pikó András később győztessé vált csapatába. Feltehető, hogy elmennek majd a falig.”

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ondiabind
2019. november 21. 04:11
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Európai téridő
2019. november 20. 08:08
A volt Népszabi immáron "nagy öreggé" "előléptetődött" médiamunkása nem emléxik, hogy az IKV-s elvtársak kótyavetyélték el a korábban államosított bérlakásokat a benne lakóknak részletfizetésre? Az így beszedett zsozsó végül hova tűnt el? Nagyobb baj, hogy ezek a házak már akkor is le voltak pukkanva, amikor átalakultak társasházzá és az évtizedek alatt felhalmozott "rejtett hibákra" most derül fény. Apropó: "munkásszállások" többszörös átjátszása közben kiügyeskedett "vagyonvesztések" is érdekesek ám!
annamanna
2019. november 20. 04:38
Már Szlovákiához képest is nyomorúságos a magyar lakáshelyzet https://444.hu/2019/11/19/mar-szlovakiahoz-kepest-is-nyomorusagos-a-magyar-lakashelyzet
Bokros Birka
2019. november 19. 17:40
Majd megjönnek az ÁVH-s zsiráf kommunistáid is kiköltöztetik vidékre a fehér keresztény embert, aki megdolgozott érte, mert kell a hely a migráns fél testvéreidnek Ismael fiainak. Hülye kis állattenyésztő 168 menórás rabló zsiráf.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!