Orbán Balázs: Orbán és Macron egyedüli módon képesek víziót adni Európának

2019. december 16. 07:51

Európát pont a technokrata politikusok általi vezetetlenség az, ami idesorolta, ahol most állunk, mert nem állunk jól – véli az államtitkár.

2019. december 16. 07:51

Orbán Viktor és Emmanuel Macron „gyakorlatilag egyedüli módon képesek Európa jövőjéről stratégiai szempontból gondolkodni, és komoly víziót adni Európának” – jelentette ki Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a HírTV-ben

„Erre pedig szerintem szükség van. Európát pont a technokrata politikusok általi vezetetlenség az, ami idesorolta, ahol most állunk, mert nem állunk jól. Szerintem minden olyan nemzeti politikus, aki egyrészt a nemzete javát nézve, másrészt viszont európai horizonton mozogva mond valamit a kontinens jövőjéről, az fontos támogatásra és elismerésre méltó. Ilyen értelemben Emmanuel Macron francia köztársasági elnök írásait és beszédeit érdemes olvasni, és természetesen a magyar miniszterelnökét is.”

A teljes mősor itt tekinthető meg.

(HírTV)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ráadás-éve
2019. december 17. 00:08
Macron a barátunk, mert neolibsi, mint Orbán.
ráadás-éve
2019. december 17. 00:08
Macron a barátunk, mert neolibsi, mint Orbán.
Akitlosz
2019. december 16. 17:18
"Orbán Balázs: Orbán és Macron egyedüli módon képesek víziót adni Európának" Hát pedig fantáziálni nem olyan nehéz. Szerintem több millió ember képes lenne "víziót adni Európának". De mivel nekik nincsen hatalmuk ezért Orbán Balázs nem nyal nekik.
bertalan holecz
2019. december 16. 14:12
Magyarországnak és Európának is : olyan jövőkép kell, ami elérhető ! A misztikus elmé- leteket és a "lila ködös jövőt " mellőzni kell. A jövőnek : járható útja kell, amely utat a tudomány a technikai fejlődéssel már kijelölt . A robotizálás , ma már a jelen, .. de csu- pán néhány iparágban ! A cél : hogy ez az európai társadalmak napi mutatója legyen ! ... Mint tudjuk: minden megoldott probléma , újabb megoldásra váró problémákat vet fel . Melyek ezek ? .... túlnépesedés, ivóvízkészlet , klímaváltozás, ... s ezek összetett járu- lékai. Sajnos , újra ide tartozik a termelési eszközök TULAJDONÁNAK kérdése is , amely napjainkban olyan SZÉLSŐSÉGES SZINTET ÉRT EL , amely akár társadalmi robbanásokat is okozhat . Miért ? Mert nem lehet a JÖVŐ : kevesek gazdagsága és SOKAK szegénysége. Nem lehet a jövő : az értéktermelő munka nélküli gazdagodás ! Nem lehet a jövő : a tőzsdei spekuláció ! Nem lehet a jövő : a háborúk világa ! A jövő, csak a békés termelő munka lehet, amely az újratermelésben résztvevő emberek és családok jólétét biztosítja a természeti folyamatokkal harmóniában .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!