Szakértő: Nem vallási szinten kell fellépni a politikai iszlámmal szemben

2019. december 28. 09:05

A mecset nem pusztán vallási központ, hanem a politikai ideológia gyülekezőhelye is lehet – mondta Incze Nikolett, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója.

2019. december 28. 09:05

Nem vallási, hanem politikai szinten kell fellépni a politikai iszlám ellen – mondta Incze Nikolett, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

A szakértő megjegyezte: alapvetően vallásként tekintünk az iszlámra, de az egy komplex civilizáció, saját politikai, hadászati, jogi rendszerrel, amely 1400 éve törekszik a kisebbségek elleni aktív, erőszakos fellépésre. Az iszlám kialakulásának kezdetétől olyan ideológiai üldöztetésben volt része a nem iszlámot követőknek, amely a mai napig is kihat – mondta.

Hozzátette, ennek a tudatos politikai folyamatnak az eredménye, hogy a korábban keresztény Egyiptomban, a hindu Pakisztánban vagy a buddhista Afganisztánban az iszlám lett az uralkodó politikai elv, és a társadalmat is iszlamizálták.

A kutató szerint ha az iszlám vallás direkt vagy indirekt módon kihat a nem muszlimok életére, akkor már politikai iszlámról lehet beszélni. Úgy vélte, az iszlám politikai elemei ellen ideológiai, jogi eszközökkel fel lehet lépni, de amíg úgy tekintünk ezekre az elemekre – például a mecsetalapításokra – mint a vallás kifejeződésére, addig ezek az iszlamizáció folyamatát fogják segíteni, ugyanis a mecset nem pusztán vallási központ, hanem a politikai ideológia gyülekezőhelye is lehet.

Incze Nikolett szerint meg kell vizsgálni, a politikai szférában mi történik, és az iszlámnak milyen elvei érintik a nem muszlimokat. Ezek ellen ugyanis nem vallási, hanem politikai szinten kell fellépni – jelentette ki.

(MTI)

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2019. december 29. 07:54
https://444.hu/2019/12/02/harmincmilliard-forintnyi-kotvenyt-bocsathat-ki-az-mnb-vel-a-tv2?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery Erre mit mond a szakértő? Még 30 milliárddal megtolják a propaganda tv-t. Nem adózunk hiába nertársak
Newman
2019. december 29. 02:13
Németországban nincsenek mecsetek! MUSZLIM KULTÚRÁLIS KÖZPONTOK VANNAK EZERSZÁM!!!:)))
áfonya
2019. december 29. 01:07
Klíma hiszti csendesedett , hideg á nem klíma baj , csak a nyár a jó idő,, valahogy klíma érzékenyek segge nem pállik be. Agitátor tetű is elvonult nyári melegben kiromlott részeit borogatja.. Ugyan már ne hazudozzanak ,Magyarország 20 millió ember élelmét megtermeli …. Klíma az hazugság volt aszály 1950-s években , árvizek is … embereket félre vezetik ….. valamire rá fogják a nagy méretű lopások miatt nélkülöznek az emberek. Klíma hisztire ráfogják a világ újra elosztást , globali gazdik a földrészeket ismét maguk közt felosztják , mérhetetlen nagy lopásokat a klímára fogják,, közben az anyagi javakat megtermelő tömeget egyenest kirabolják …Ez a túl vagyonosodott réteg pénzükkel manipulálják a tömeget állandó feszültség alatt tartják elkorcsosodott erkölcstelen lmbtq qrva kiképzőkkel , már kiskorúakat is ami bűncselekmény.
Newman
2019. december 28. 22:40
Németországban nincsenek mecsetek! MUSZLIM KULTÚRÁLIS KÖZPONTOK VANNAK, EZERSZÁM!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!