Bezárnak a múzeumok is

2020. március 16. 13:33

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel több múzeum is bezárja kapuit.

2020. március 16. 13:33

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel több múzeum is bezárja kapuit. Folyamatosan bővülő cikkünkben összegyűjtjük melyek ezek:

Magyar Nemzeti Múzeum

Kedves Látogatóink! 2020. március 17-től a Magyar Nemzeti Múzeum és tagintézményei (Semmelweis Orvostörténeti Múzeum és Levéltár, Esztergomi Vármúzeum, Balassa Bálint Múzeum, Babits Mihály Emlékház, sárospataki Rákóczi Múzeum, visegrádi Mátyás Király Múzeum, vajai Vay Ádám Muzeális Gyűjtemény, nyírbátori Báthori István Múzeum, balassagyarmati Palóc Múzeum, Villa Romana Baláca, vértesszőlősi Régészeti Bemutatóhely) a járványügyi helyzetre való tekintettel határozatlan ideig zárva tartanak” – tájékoztat az intézmény.

A kiállítások újra nyitásáról időben értesítik majd a közönséget és azt kérik, közösségi oldalainkon (Facebook , Instagram) és honlapjukon tájékozódjanak, és élvezzék a folyamatosan bővülő digitális tartalmakat, melyeket a múzeum rendelkezésre bocsát.

A következő hetekben rendszeresen frissítjük a közönség számára is izgalmas adatbázisainkat (museumap, monguz, mnm régészet), valamint olyan új megoldásokat keresünk és osztunk meg, amelyekkel az online oktatást színesebbé és változatosabbá tehetjük” – írják.

Szépművészeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Vasarely Múzeum, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a múzeumot fenntartó minisztérium és Főigazgató Úr döntése alapján a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Vasarely Múzeum és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum március 17-től, keddtől zárva tart visszavonásig” – tájékoztat az intézmény Közönségszolgálati Osztálya. Ezért minden márciusi műszakot (információs pult, múzeumpedagógiához kötődő és egyéb adminisztrációs műszakot) lemondanak és a naptárban lévő műszakokat – egyelőre – március 31-ig törlik.  Ha a helyzet úgy alakul és szükségesnek látják, az áprilisi műszakokkal kapcsolatban is részben vagy egészben hasonlóan fognak majd eljárni.

Fontos információ, hogy a zárva tartás ideje alatt rendszeres hétfői heti híreket sem fogtok kapni. A Közönségszolgálati Osztály  – a múzeum más osztályaihoz és kollégáihoz hasonlóan – otthoni munkavégzési rendre áll át, így fizikailag mi sem tartózkodunk majd a múzeumban, de e-mailen és telefonon munkaidőben elérhetőek leszünk.” Akik a MiniTextúra programra vásároltak szakmai jegyet, azoknak múzeum hivatalosan is kommunikálni fogja a jegyvisszaváltás lehetőségének módját illetve valószínűleg felkínál több még szervezés alatt álló pótalkalmat kora nyárra.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2020. március 17. 10:11
A neten is van lehetöség csodás müvekben gyönyörködni és sokszor még háttérinfókat is tálalnak hozzá. Épp a napokban hallottam, hogy a firenzei Uffizi igazgatója most külön ilyen programot szervez az érdeklödök részére.
ElBundi
2020. március 16. 18:59
Mindent bezárni, de legelöször a hisztéria-médiát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!