Szijjártó: Megállapodás született a magyar-horvát határmenti ingázásról

2020. március 29. 09:11

Ez jó a határ mindkét oldalán élő, egymással szoros kapcsolatban lévő közösségeknek, és jó mindkét ország gazdaságának.

2020. március 29. 09:11

A magyar-horvát határmenti ingázásról állapodott meg horvát kollégájával Szijjártó Péter a közösségi oldalán vasárnap reggel közzétett bejegyzése szerint.

A külgazdasági és külügyminiszter közölte: „A minap muraközi (a magyar-horvát határ túloldalán élő) horvát szőlősgazdák keresték meg Cseresnyés Péter képviselőtársamat, barátomat azzal, hogy a határon életbe léptetett korlátozások miatt nem tudnak átjönni Magyarországra, hogy megműveljék a muramentei szőlőiket. Márpedig ha most nem végzik el a munkákat, akkor biztosan nem lesz szüret.

Szijjártó Péter ezért tegnap felhívta Gordan Grlic-Radman horvát külügyminisztert, akivel, mint közölte, gyorsan meg is állapodtak arról, hogy lehetővé teszik az ingázást a határon. Ez jó a határ mindkét oldalán élő, egymással szoros kapcsolatban lévő közösségeknek, és jó mindkét ország gazdaságának –szögezte le.

A részletekről a két rendőrfőkapitány megállapodik és indulhatnak a tavaszi munkák!” – írta bejegyzésében Szijjártó Péter.

(MTI/Facebook)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. március 29. 14:13
Eszeteknél vagytok? A Szlovákok,a Románok,most még a horvátok is átjárnak,Mennyi fertőzést és halált akartok még?A mormota asszony álltal életbe léptetet határzár xart sem ér ha ti felűlírjátok az alkotmányos rendet.Egy szavatokat sem hiszem el ! Ti úgy játszotok a nép életével mint a malomjátékban a babszemekkel.Szégyeljétek a mocskos pofátokat disznók!
Palepoli
2020. március 29. 11:14
Mi az hogy határzár? Meg kell szüntetni ezt a középkori bunkerpolitikát.
BAJA
2020. március 29. 11:01
A CH-DE hátáron pl. biztosan tudom, hogy működik. Itt azt a mozgáskört kell csökkenteni, amiben nagyobb távolságokat ugrunk át.
Menhetten
2020. március 29. 10:05
Kakaduék megvédték az indentitásukat maguknak, nekünk meg a nyugdíjminimumot, családi pótlékot, és az európai éhbért, rabszolgatörvénnyel dúsítva, hogy vakuljon a paraszt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!