Százhuszonnégyezer migráns tartózkodik a Balkánon

2020. április 08. 08:40

Erről Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

2020. április 08. 08:40

„Az ENSZ adatai szerint több mint 19 ezer migráns érkezett idén Európába” – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A főtanácsadó elmondta, a regisztrált migránsok egy része Spanyolországba, illetve Olaszországba, egy jelentősebb részük pedig az úgynevezett balkáni útvonalon keresztül Görögországba érkezett. Kitért arra is: a koronavírus-járvány egyik hatása, hogy a migránsok nem tudnak átjutni a lezárt határokon; a balkáni útvonalon több mint 124 ezren vannak jelenleg. „Őket próbálják táborokban elhelyezni, és a vírus miatt tesztelik is őket” – tette hozzá. „Az teljesen biztos  – emelte ki Bakondi György –, hogy az illegális migráció a társadalmi, politikai és biztonsági kockázaton túl közegészségügyi problémákat is okoz.”

Hozzáfűzte, a balkáni útvonalra többnyire Törökországból érkeznek az emberek, abból az országból, ahol az elmúlt napokban jelentősen nőtt a fertőzöttek száma. A főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, mintegy 100 ezer migráns van Görögországban, ahol kritikus helyzet alakult ki. „Enyhült a helyzet a török-görög határon” – tette hozzá -, miután a török hatóságok a járványhelyzet miatt elszállították onnan a migránsokat.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2020. április 08. 14:49
A Földközi-tengeren is csak a teherforgalom zajlik - meg az embercsempészet, mintegy természetesen.
BőröndÖdön
2020. április 08. 13:54
Szegény Bakondi lassan munka nélkül marad...:)
matykox
2020. április 08. 11:58
Hát persze majtényi eftárs. Vagy netán maga az, A., az ifjabb G Szorosz?
Hepax
2020. április 08. 10:51
Vigyázat! Mindannyian hozzánk készülnek! /Bakondi György a rezsim riogatás-specialistája/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!