Szijjártó: A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetet a saját javunkra fordítjuk

2020. június 15. 14:27

Időben léptünk.

2020. június 15. 14:27

Magyarország sikerrel zárta a koronavírus-járvány elleni védekezés első, egészségügyi szakaszát – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés hétfői ülésén, napirend előtt. A tárcavezető felszólalásában hangsúlyozta: a válság megmutatta, miben kell előrelépnie, mit kell másként csinálnia Európának, például stratégiai ágazatokban nem lehet kiszolgáltatott egy külső szereplőnek.

Magyarország időben lépett, és miközben beszerezte a szükséges védőeszközöket Kínából, az itthoni gyártókapacitásokat is felépítette – közölte. Miközben a világgazdaságból sorra érkeznek a negatív hírek, Magyarországon 806 vállalat kormányzati segítséggel 377 milliárd forint beruházást hajt végre az elkövetkező hónapokban, ami minden megyét érint – mutatott rá.

(MTI)

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. június 15. 16:53
Az már csak hab a tortán, hogy egy gazdasági recesszió közepén Európa legnagyobb fény- és tűzijátékának megrendezésére készülnek idén Budapesten. Van az a rothadt cinizmus, amit úgy is nehéz elhinni, hogy itt és most történik. Az, hogy még a saját bevallásuk szerint is letaglózóak lesznek az áprilisi gazdasági adatok, nem akadálya az indokolatlan kormányzati rongyrázásnak, pénzégetésnek. Megmondta a félisten, hogy júniusban kilövünk, mint a kurvaélet, akkor miért ne lehetne augusztusban Európát megszégyeníteni egy jó kis nemzeti tűzijátékkal, amilyet csak mi tudunk. Addig viszont második szakaszába lépett a járvány elleni védekezés. Ezt onnan lehet tudni, hogy a kövek alól előkerültek a Földi László-féle közmédiás szakértők és hivatásos pánikkeltők, valamint hirtelen megjelentek a migránsok a rókalyukkal a szerb-magyar határon. Megvárták szépen, fegyelmezetten, hogy elmúljon a járvány első szakasza, amikor tényleg minden a koronás féregről szólt, aztán most újra itt vannak, és alámuzsikálnak a neoprimitív Orbán-propagandának. Az ingyenes területhasználat törvénybe foglalása mellett az egyéb hasznosítást is államifideszes engedélyéhez kötnék a nyárnak ebben a közterület hasznosítása szempontjából meghatározó időszakában. Mindent fidesztálib kontroll alá vonni, minden bevételt elszívni, a kiheverhetetlen választási vereségért véres bosszút állni, az érintettek feje fölött, önkényes döntéseket hozni, a választók demokratikus akaratát szájba rúgni, ütni-vágni az ellenséget. Ezt tudják, ezt nyomják, keresztényi-nemzeti alapon. Kétharmaddal, és a "mi gatyánk nemzetárulóival karöltve, demokratikus cirkuszi jelmezbe bújtatva folytatódik minden a "megszokott medrébe", ellenzéki biodíszlettel megfűszerezve olyan igazi kis hungarikumként.
Emmanuel Goldstein
2020. június 15. 14:46
Magyarul: megy tovább a nyakló nélküli közpénzlopás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!