Elérhetőek a koronavírusról szóló nemzeti konzultáció eredményei

2020. október 08. 23:13

A kormány köszönetet mond mindenkinek, aki elmondta a véleményét.

2020. október 08. 23:13
null

„Lezárult a koronavírusról szóló nemzeti konzultációs ívek feldolgozása és értékelése. Mint ismert, a magyar állampolgárok postai úton és az interneten is visszaküldhették a kérdőívet. Az eredményeket közjegyző is hitelesítette” – olvasható a Kormány.hu oldalon.

A magyarok a legnagyobb arányban a maszkviselést támogatják

Az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok a legnagyobb arányban a maszkviselést támogatják, ezt 83 százalék jelölte meg. 

Fotó: kormany.hu
Fotó: kormany.hu

Az ingyenes parkolást és az oktatási intézmények bezárását egyaránt 61 százalék támogatja. Végül a kijárási korlátozásnak 59 százalék a támogatottsága.

– olvasható a portálon. Mint írják, ezek az eredmények azonban nagyon jó támpontot adnak ahhoz, hogy a magyarok mely intézkedéseket támogatják a leginkább. Ez a szakemberek számára is jelentős segítséget jelent akkor, amikor megteszik javaslataikat. A konzultáció mindezeken túl egyértelmű egyetértési pontokat hozott létre számos kiemelt kérdésben.

Fotó: kormany.hu
Fotó: kormany.hu

Az online felületen átlagosan kérdésenként 433.640 kitöltés érkezett, azonban tekintettel arra, hogy az első kérdésre több válasz megadása is lehetséges volt, ez összesen 318.947 kitöltőt jelent.

Fotó: kormany.hu
Fotó: kormany.hu

A kérdőíveket összesítve 1.682.295-en töltötték ki, azonban tekintettel arra, hogy az első kérdésre több válasz megadása is lehetséges volt, összesen 1.796.988 válasz érkezett.

Fotó: kormany.hu
Fotó: kormany.hu

A kormány köszönetet mond mindenkinek, aki elmondta a véleményét. A konzultáció, illetve az, hogy ilyen sokan mondták el a véleményüket, tovább erősítette a járvány elleni összefogást – olvasható a kormányzati portálon.

Az eredményekről szöveges formában itt olvashat bővebben. Az eredményeket PDF-formátumban pedig ide kattintva töltheti le.

Címlapkép: kormany.hu

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2020. október 09. 08:43
Kiváló! A XXI. sz. politikai innovációs díját ismét csak a NEMZETI Konzultáció kitalálóinak és alkalmazóinak adjuk! A valódi demokrácia egyik, könnyen értékelhető és látható demonstrációjaként is!
balbako_
2020. október 09. 05:40
Itt most csak az a kérdés, hogy az ellenzék miért hadakozott ezek ellen a kérdések ellen.
makám
2020. október 09. 03:15
kijárási korlátozás?? noormális????
jánosbácsi
2020. október 08. 23:46
1.796.988 ember eldöntötte nyolc millió ember sorsát. Legalábbis a kormány erre hivatkozva hoz döntéseket. A kormánynak nem az egyszerű emberek véleményét kellene figyelembe venni hanem a szakemberekét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!