2194 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 56 krónikus beteg

2020. október 29. 08:12

3197 fertőzött személyt ápolnak kórházban, 255-en vannak lélegeztetőgépen.

2020. október 29. 08:12
null

„2194 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  68 127 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 56 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1634 főre emelkedett, 17 469-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 49 024 fő. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 34%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti. 3197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen” – tájékoztat csütörtök reggel a koronavírus.gov.hu.

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2020. október 29. 10:25
Lófaszházy vajon miért szórakozik azzal, hogy kórházakban Covid-os betegek létszáma után érdeklődik?
Secnir
2020. október 29. 10:06
az újakba beleszámolták rétvári államtitkár urat is? és a szent margit-kórházat?
kata56
2020. október 29. 09:56
És igen, nem tartanám rossznak az idősek vásárlási sávját újból bevezetni...legalábbis a piacokon, és a supermarketekben, élelmiszerboltokban. A többi üzlettípusban nem, oda annyira nem is jár ez a korosztály.. De nem 2 órás időtartamra, hanem 3--ra. Mondom ezt érintettként. Mert az egyértelmű, hogy a saját korosztályom döntő része nem bevásárolni jár egész délelőttöket, hanem az otthoni agány és unalom elől menekül a boltokba. A menekülést megértem, de nem oda kéne menniük, hanem parkba, vagy egyszerűen csak sétálgatni a szabadban. De tudom, nem ezt teszik, hanem órákat bóklásznak a boltokban, ez szórakoztatja el őket.
kata56
2020. október 29. 09:49
Aki fél vagy betegsége miatt veszélyeztetett, az maradjon otthon, üljön a seggén, max a legszügségesebben menjen akárhová, ha mégis megy, akkor afigyeljen a szabályok betartására.. Ez többnyire a nyugdíjas korosztályt érinti Aki nem ebben a korosztályban van és beteg, az is maradjon otthon a seggén. Ezt magától is meg tudja tenni mindenki, hivatalos tiltás nélkül. Aki eljár bulikázni-tüntikézni manapság is, az egyrészt többnyire nem a veszélyeztetett korosztályból való, másrészt a tiltás ellenére is menni fog, sz..rik a tiltásra, sőt direkte ellenáll majd...és ettől még hősnek is érzi magát.. A munkát nem szabad leállítani. Senkit senki nem kényszerít arra, hogy beüljön éttermekbe-kávézókba, lakodalomba menjen , moziba-színházba menjen, templomba üljön be, ide-oda mászkáljon...Ezeket mindenki saját magától teszi meg, saját felelőségére.. Ettől senkit megmenteni nem lehet..mindenki elsősorban önmagáért felelős és nem más őérte.. Nem értem ezt a fene nagy hőbörgést.. Egyetlen dolgot kéne nagyon szigorúan venni, teljes szigorral betartani, betartatni, a maszkviselést. Mert ma is nap mint nap találkozok a saját szűkebb környezetemben is a nem megfelelő maszkviseléssel.. Sokkal szigorúbban kéne ellenőrizni és azonnal büntetni, látványosan. Boltok-zöldségesek..stb.. eladók és vásárlók egyaránt..szigorúan büntetni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!