Panaszt nyújtottak be az Alkotmánybírósághoz a tiltakozó SZFE-s diákok

2020. október 16. 10:34

Az újabb performansz sem maradhatott el.

2020. október 16. 10:34
null

Péntek reggel egy performansz keretében alkotmányjogi panaszt adtak be az Alkotmánybíróságnak a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói, kérve, hogy a testület semmisítse meg az egyetemet üzemeltető alapítványt létrehozó törvényt – írja a 444.hu. Szerintük a jogszabály sérti a jogbiztonság elvét, mert a törvény nem biztosított elég időt az egyetemnek a modellváltásból fakadó feladatok ellátására, valamint a diszkrimináció tilalmát, mert vélt ideológiai szemlélet alapján kezeli hátrányosan megkülönböztetve a Színház és Filmművészeti Egyetemet.

Emellett a diákok szerint a törvény a véleménynyilvánítás szabadságába ütközik, és megsérti az Alaptörvény 10. cikkében foglalt tanszabadságot és autonómiát.

A diákok péntek reggel az Innovációs és Technológiai Minisztérium épületétől riadóláncban adták egymásnak a panaszt tartalmazó dobozt, amelyet aztán egy Jusztíciának öltözött diák vitt be az Alkotmánybíróság épületébe. 

 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2020. október 16. 21:35
Szerintem ha az állóképük "Szabadsága" vitte volna oda, az AB ijedtében egyből neki is ült volna elbírálni!
annamanna
2020. október 16. 20:04
Megnéztem Szarka Gábor kancellár urat gyerekszínészként, és leesett az állam https://fidelio.hu/szinhaz/megneztem-szarka-gabor-kancellar-urat-gyerekszineszkent-es-leesett-az-allam-158659.html Röviden az a lényeg, hogy a Gyalogbéka c. gyerekfilmsorozatban Szarka egészen konkrétan ugyanezt az egész sztorit eljátszotta már, ami itt történik, csak persze a másik oldalon állva. Egyáltalán nem véletlenül nevezték ki pont őt kancellárnak, az egész már megtörtént - egy filmben. Sokan emlékezhettek rá. "A lázadók vezére nem más, mint a kis Szarka Gábor. Egy ideig. A csipet-csapat hamarosan egy szőke, mosolygós katonatisztet kap vezetőül - akit egyébként az SZFE modellváltásáról szóló törvényt támogató Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója alakít."
oskar
2020. október 16. 18:17
Nem kell államilag finanszírozott (adófizetői pénzből) finanszírozott SZFE. Punk tum! PRIVATIZÁLNI! Ha nincs vevő akkor bezárni! Eladtak, zártak már be gyárakat, üzemeket, ugye? Akkor itt is lehet ezt alkalmazni, nem?
vip era
2020. október 16. 16:50
Lassacskán lehet haza vonulni anyucihoz kis táposok.Biztos kaptok meleg kakaót is,rátok fér majd a pihenés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!