A parlamentben az alaptörvény kilencedik módosításáról tartanak vitát

2020. november 18. 07:34

Az utolsó előtti napirendi pontban terítékre kerül a választási törvény módosítása.

2020. november 18. 07:34

Az alaptörvény kilencedik módosítására irányuló kormányzati előterjesztésről tartanak ma általános vitát az Országgyűlésben. A parlament aktuális ülésének harmadik napja reggel 8 óra 30 perckor kezdődik, majd kilenc előterjesztésről tárgyalnak a képviselők.    Több nemzetközi szerződés kihirdetése mellett szó lesz a pilóta nélküli légijárművek üzemelésével kapcsolatos módosításokról is, az utolsó előtti napirendi pontban pedig terítékre kerül a választási törvény módosítása.

Az alaptörvény módosítására irányuló előterjesztésről az ülésnap végén mondhatják el véleményüket a képviselők. Varga Judit igazságügyi miniszter az indítványról korábban azt közölte, az a magyar családok erősebb védelmét, a gyermekek biztonságát hivatott szolgálni.

A Ház csütörtökön és pénteken további tizenkilenc előterjesztést tárgyal. Az ülés november 23-án, hétfőn ér véget, amikor újra azonnali kérdések hangozhatnak el.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VESZ ÉSZ
2020. november 18. 19:25
Kilencedjére is módosítják a gránitszilárdságú alaptörvényt,nem lehet az hogy kissé lágyabb végtermékből hordták össze?Ezektől a sokat próbált gazemberektől minden kitelik,mert tényleg szarnak az egészre,csak a lopás a fontos nekik.A TÉBOLYULT ORBÁN LOP,ÉS PERSZE VÉGIG HAZUDIK.
Menhetten
2020. november 18. 14:38
Pont láttam a beszélgetést kedd éjjel. A riporter párszor megjegyezte, hogy nem is a kérdésre válaszol, meg hogy akkor most felteszem a kérdést világosabban stb. Stephen Sackur megkérdezte: Nem fontolják meg a visszavonulást a jogállamiság ügyében? Az önök gazdasága nagyban függ az EU-ból érkező pénzektől. A Covid előtti GDP-jük 45 százaléka az EU-ból érkezik. Nem érdekli ez önöket? Varga nem ám válaszol, hanem aljas módon terel és vádaskodik! Aszongya: Már a kérdésben benne van a zsarolás. Soha nem fogunk engedni. Erkölcsileg felelőtlen, hogy az Unióban nem a válságra koncentrálnak, hanem ideológiai vitákkal akarnak nyomást gyakorolni. Ezt soha nem fogjuk elfogadni. 24 percen keresztül hazudott és tolta a szokásos szar kormánypropagandát... csak érdemi választ nem adott a kérdésekre, szokás szerint. A csúcs az volt, amikor a KESMA-t a Sanoma-hoz és a Bertelsmann-hoz hasonlította Na, hát ennyit Varga Juditról és a magyar sajtószabadságról...
scion
2020. november 18. 08:38
miért nem csinálták meg rendesen anno? ez a módosítgatás annyira gagyi
matykox
2020. november 18. 08:38
A JOGÁLLAMI hagyományainknak megfelelően a parlament eljár és módosít, ha úgy látja jónak. Business as usual.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!