LMP: Sikerre kell vinni a nemzeti régiókért indított kezdeményezést

2021. január 26. 10:48

Keresztes László Lóránt szerint az európai politika komoly adósságát törleszthetné.

2021. január 26. 10:48

Sikerre kell vinni a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezést, miután az Európai Bizottság nemrég elutasította a jogalkotást egy másik kisebbségvédelmi ügyben – mondta keddi online sajtótájékoztatóján az LMP frakcióvezetője. Keresztes László Lóránt felidézte, a Székely Nemzeti Tanács által indított aláírásgyűjtés célja, hogy a fejlesztési források a nemzeti régiók számára is rendelkezésre álljanak, és ne lehessen hátrányosan megkülönböztetni ezen földrajzi egységeket. Az ellenzéki politikus szerint ezzel az európai politika komoly adósságát törlesztené.    

Bár tavaly összegyűlt egymillió európai aláírás az ügy mellett, nem teljesült az a feltétel, hogy hét országban kell elegendő támogatót találni. Ennek elősegítése érdekében Keresztes László Lóránt múlt héten a szlovéniai Muravidékre utazott. Bízik abban is, hogy a kellő számú aláírás Spanyolországban is meglesz – mondta. Az LMP korábban számos polgármestert is felkeresett, kérve tőlük: bírják csatlakozásra testvérvárosaikat. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: a kezdeményezés az irdala.hu oldalon támogatható.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. január 26. 14:11
Porszem Jankó
Szerintem
2021. január 26. 13:08
Jó duma, de a moslékos dögkútból kicsit se hiteles. Hamis a dal. Közben meg nem hogy a nemzeti kisebbségek, de a nemzetek megsemmisítésén dolgoztok ti is a moslékos ballibsi elvárások szerint.
Szerintem
2021. január 26. 12:55
Jó jó, de ti csak ne szóljatok bele, mert abból is csak valami baromság fog kisülni.
Szuverén maffiaállam
2021. január 26. 12:03
A kezdeményezés megbukott. Pesty lemondott már?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!