Nemzeti régiók: Szlovéniában is összegyűltek az aláírások

2021. február 01. 08:23

Nyolcra nőtt a „kizöldült” országok száma, írja a Krónika.

2021. február 01. 08:23
null

A nyolcadik tagállamban, Szlovéniában is összegyűltek a nemzeti régiók védelmében a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított európai polgári kezdeményezéshez szükséges támogató aláírások – jelentette be hétfőre virradóra Facebook-oldalán az SZNT, számol be a Krónika.

Február 01-én 0:21 perckor a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés szlovéniai támogatóinak száma túllépte a hatezret. Köszönet érte a Szlovén Demokrata Pártnak (Slovenska Demokratska Stranka), annak elnökének, Janez Jansa miniszterelnök úrnak a kezdeményezés támogatásáért. Köszönet illeti Szlovénia polgárait, a szlovén népet, hogy szolidarizálnak Európa nemzeti régióival, ahogyan mi, székelyek, katalánok, baszkok és Európa minden, hátrányos helyzetben lévő népe átélte a közösséget a szlovén néppel, amikor az a függetlenségéért harcolt.

(Krónika)

(Fotó: Zdravko Pocivalsek szlovén gazdaságfejlesztési és technológiai miniszter beszédet mond a Szlovén Turisztikai Hivatal és Szlovénia budapesti nagykövetsége turisztikai promóciós rendezvényén a Várkert Bazárban 2020. július 2-án. MTI/Kovács Attila)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szekelynegyes
2021. február 01. 12:20
Még nem szabad hátradőlni, a várható érvénytelen aláírások miatt a küszöbérték 110%-át kell elérni a már 100%-ot elért országokban!! Szlovénia 101% Litvánia 102% Svéd o. 103% Spanyol o. 103% jelenleg még. Február 7-ig még sok munka van hátra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!