Rövidesen ítélet várható az MSZP-s Simon Gábor ellen

2021. február 16. 07:33

A szocialisták egykori második embere ellen költségvetési csalás a vád – számol be a Magyar Nemzet.

2021. február 16. 07:33
null

Hét év után, idén végre eljuthat Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese az elsőfokú ítéletig a Fővárosi Törvényszéken, március 11-re tűzték ki a következő tárgyalási napot az egyebek mellett költségvetési csalás miatt indult ügyben, számol be a Magyar Nemzet. Tavaly bíróváltás történt – a korábbi ítész megbetegedett –, az újra kezdett tárgyaláson most egy szakértő ismételt meghallgatására készülnek és a Simon svájci bankjához jogsegélyben feltett kérdésekre adott válasz megérkezésére várnak. Ez utóbbit a vádhatóság kezdeményezte ismételten, annak ellenére, hogy a nyomozás során a kérdéses bank banktitokra hivatkozva egyszer már megtagadta a kért adatok átadását. Az akkori elutasítás indokolásában benne volt, hogy Simon Gábor nem járult hozzá az őt érintő banktitok feloldásához.

Idén február 4-én volt hét éve, hogy kirobbant a szocialistákat megrázó költségvetési csalási ügy, 2014-ben a Magyar Nemzet írt arról, hogy Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese mesés vagyont tart egy osztrák bankfiókban.

(MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kitalátor
2022. február 14. 13:00
Nem az ő pénze volt (Lásd a "Rasszista bejegyzést posztoltak Kunhalmiék" poszhoz írt kommentemet!), hanem ún. "disznótoszó pénz".
bkstmsd
2021. február 16. 13:31
Még a végén ki sem derül, hogy ez a pénz mszp-s dugipénz a legalább húsz-harminc helyen eldugott többivel együtt ?!
Secnir
2021. február 16. 12:14
"mesés vagyont tart egy osztrák bankfiókban." 200 milla volt, ha jól emlékszem. ez annyira mesés vagyon, hogy többen nem is fékeznének, ha meglátnák az út mellett egy szatyorban. ezért már telket sem lehet venni a balatonon. házat budán? vagy tokajban? kizárt. mesés vagyon, az.
fogas paduc
2021. február 16. 11:54
Mi tartott ennyi ideig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!