Így módosulhat a kijárási tilalom és a bolti nyitvatartás

2021. március 26. 10:32

A boltok este 9-ig lesznek nyitva, 10 órakor kezdődik a kijárási tilalom.

2021. március 26. 10:32
null

Az esti 8 órás kijárási tilalom miatt főleg délután 5 és 7 óra között nagyon zsúfoltak a boltok, hiszen a munkaidejük végeztével a legtöbb ember csak ekkor tud elmenni bevásárolni. Ezért több szakmai, egészségügyi szervezet tett javaslatot a változtatásra. A kormány hajlik is erre, ma reggel Orbán Viktor bejelentette, hogy a kormány miben gondolkodik.

Eszerint az lesz a fő szempont, hogy egy adott nagyságú területen ne lehessen túl sok ember, így tíz négyzetméterenként egy vevő tartózkodhat majd az üzletekben. Emiatt sorok alakulhatnak ki, így boltok nem 7-kor, hanem csak este 9-kor zárnak, és 8 helyett 10 óráig kitolják a kijárási korlátozás kezdetét.

A kormány holnap dönt ebben a kérdésben.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Turchányi Géza

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. március 26. 13:04
Máshogyan is módosulhat.
sors
2021. március 26. 13:00
Mondjuk azt senki nem hozta fel, hogy ez a szabály a kisboltokra érvényes, így nyithatnának úrja az ékszeresek, ruhások... A Tesco, Auchan..., akik most is nyitva vannak, ott kb ugyanazok a szabályok lennének.
hopika
2021. március 26. 12:16
szóval 10m2-erenként 1 ember. és mi van ha az adott vásárló bent van 1,5-2 órát? addig nem mehetnek be a többiek? semmi értelme. megint csak egymásnak vannak uszítva az emberek
makám
2021. március 26. 11:58
"Eszerint az lesz a fő szempont, hogy egy adott nagyságú területen ne lehessen túl sok ember, így tíz négyzetméterenként egy vevő tartózkodhat majd az üzletekben. " tényleg ez kell csinálni???? mennyire kell ökörnek lenni ehhez?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!