Szlávik János: Húsvétkor is szigorúan be kell tartani a szabályokat

2021. március 29. 10:10

Az orvos kiemelte, hogy akkor is fokozottan ügyelni kell a biztonságra, ha egyes rokonok már be vannak oltva.

2021. március 29. 10:10
null

Húsvétkor is szigorúan be kell tartani a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott szabályokat – közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szlávik János kiemelte, hogy a védőoltás nem jelent teljes védettséget, csak a betegeség súlyos lefolyását előzi meg, ezért akkor se szabad közösen ünnepelni húsvétkor, ha egyes rokonok be vannak oltva.

– tette hozzá a főorvos.

Beszélt arról is: a járvány kezdetén úgy gondolták, hogy a kismamákra nem veszélyes a vírus, de mára már tudják, hogy az anyákra a várandósság alatt is veszélyes, hiszen sokan kerültek közülük kórházba, lélegeztetőgépre. A védőoltás ezért már Magyarországon is elérhető a kismamáknak, őket a Pfizer- és a Moderna-vakcinával oltják a várandósság második és harmadik harmadában – mondta Szlávik János.

(MTI)

Kép forrása: Kovács Attila / MTI

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hopika
2021. március 29. 12:16
kíváncsi leszek az emberek reakciójára mikor közölni fogják h mégsem lehet nyáron nyitni
Szuverén maffiaállam
2021. március 29. 11:38
TV2 bulvárceleb.
zara
2021. március 29. 11:22
Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa foglalkozzon a dolgával, nem megválasztott politikus h a szabályokról papoljon...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!