Varga Judit: Készül az európai Big Tech-szabályozás

2021. március 25. 18:39

Az igazságügyi miniszter a Google magyarországi vezetőivel egyeztetett a készülő európai uniós Big Tech-szabályozással kapcsolatban.

2021. március 25. 18:39
null

Varga Judit csütörtökön a Facebook-oldalán számolt be a találkozóról, kiemelve, hogy Magyarország a Digitális szabadság bizottság munkájának köszönhetően élen jár a közös európai szabályozás kialakításában.    

Azt írta: a többi európai országhoz hasonlóan,

Magyarországon sem állít más elvárást a nagy technológiai cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést.

„Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik” – tette hozzá. Varga Judit úgy fogalmazott: egy dolgot szeretnének elérni, azt, hogy – átlátható szabályozással – a magyar emberek személyes adatai és véleménynyilvánítási szabadsága a legmagasabb szinten védve legyenek.    

A miniszter tudatta, az eszmecsere folytatódik, egyúttal azt kérte, hogy az emberek mondják el ezzel összefüggésben a véleményüket a https://digitalisszabadsag.kormany.hu/varjuk-velemenyet oldalon.    

Varga Judit március 5-én jelentette be, hogy egyeztetni fog a Google-lal, és konzultációkat kezdeményez a Facebook és más nagy technológiai cégek vezetőivel is.

(MTI)

Fotó: Varga Judit, Facebook

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DoomGuy
2021. március 26. 07:24
Judit, ne, ezt ne. Értem, hogy mi egy oldalon vagyunk, de ez így lukrafutás lesz. 1) ha a szabályozás valóban "európai" lesz, akkor egyértelműen a mai bolsevik pártoknak kedvez majd... a bigtech szabad kezet kap, hogy minden konzervatív nézetet letakarítson, természetesen figyelembe véve az EUs uborkagörbületet. 2) a bigtech cégek belülről eleve olyan vörösök, hogy kétlem, hogy a pénztárcájuknál való megragadáson kívül, bármit is lehet tenni... 3) a cégek nagyrésze amerikai. Az USA meg úgy pörgeti a faxán az EUt, ahogy neki tetszik... már csak ezért is kétlem, hogy ebből bármi értelmes lesz Ezért, tisztelettel... a határainkon belül tegyünk ez ellen. Adóztassuk őket, és érjük el, hogy befizessék (ez múltkor sikerült), a rajtuk bevasalt pénz pedig menjen arra, hogy leleplezzük, hogy mekkora szemetek.
Szerintem
2021. március 25. 21:08
"Az igazságügyi miniszter a Google magyarországi vezetőivel egyeztetett...." -------- Egyeztetni? Ha vannak a googlenek magyarországi vezetői, akkor van cége is ami be van jegyezve és vannak a törvények ami szerint működhetnek, mint bármely más cég. Miért kell könyörögni ezeknek, hogy méltóztassanak befizetni az adót, meg tartsák be az adatvédelmi törvényeket és estébé? Számon kell kérni rajtuk a törvények betartását, mint bármely más vállalkozáson.
fatman
2021. március 25. 20:04
Everything she does is magic... :)))
Csubszi
2021. március 25. 19:53
Nagyon helyes, regulát itt is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!