Őszig meghosszabbította a veszélyhelyzetet az Országgyűlés

2021. május 18. 11:45

Az őszi parlamenti ülésszak 15. napjáig érvényben lesz a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló szóló törvény.

2021. május 18. 11:45
null

Őszig meghosszabbította a parlament a koronavírus-járvány miatt kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzetet. Az országgyűlés még február 22-én fogadta el a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény módosítását a veszélyhelyzet újabb 90 nappal történő meghosszabbításáról. Ez e hét vasárnapig, május 23-áig volt érvényben.

A parlament  128 igen, 58 nem szavazat mellett elfogadott döntése értelmében a veszélyhelyzetet az őszi ülésszak 15. napjáig hosszabbította meg.

A törvénymódosítás értelmében a kormány a veszélyhelyzetet ezt megelőzően is megszüntetheti. A törvényjavaslat sarkalatosnak minősül, ezért kétharmados többségre volt szükség az elfogadáshoz.

Az törvénymódosító javaslat indoklása szerint a járvány elmúlt egy éve bebizonyította, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogi keretek jól szolgálták a gyors döntéshozatalt. A legfontosabb törekvés, hogy Magyarország mielőbb maga mögött hagyja a járvány időszakát. Mivel ennek pontos időpontja jelenleg nem látható előre, ezért indokolt a javaslat szerinti törvényi szabályozás.

 

 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2021. május 18. 19:34
Természetesen az ATV-ben az volt a legfontosabb az "agytröszt" Szél elvtársnővel az élen, hogy ezt azért tette a kormány, hogy ne tudjanak tüntikézni, és az előválasztásukat akadályozni. Komolyan normálisok ezek a ballibesek? Még csak véletlenül sem említették, a műsorvezetővel az élen, hogy a mutánsok (indiai, afrikai) miatt ezt kellett tenni! Ugyanis ha - reméljük nem lesz - gyorsan intézkedni kell, mert megjelenik (halljuk, hogy milyen agresszív vírusok) akkor a kormánynak lehetősége lesz azonnal lépni. 2-3 órán belül nem lehet a parlamentet összeröffenteni!!!!! Nem beszélve arról, hogy jön a nyár. Még csak meg sem említették a valós okot, a fontos okot! Komolyan ilyen aljas, moslék bandát nem látott a világ. Mindenből kihámozzák, hogy uszítsanak, hergeljék a bunkó bandájukat, hazudjanak... Köpedelem.
Armageddon
2021. május 18. 16:48
Végül is a migráncshelyzeti rendkívüli állapot is 5 éve meghosszabodik rendre ! Áásíít!
..--..
2021. május 18. 14:25
-zsoltkom- "Őszig meghosszabbította a veszélyhelyzetet az Országgyűlés" Teljesen jogos, hogy nem engedik láttatni... Orbánék bot nélkül nem tudnak járni. Meg aztán el is esnének. Isten nem ver bottal, hanem Orbánnak adja... de nem mondja, hogy kelj fel és járj. Orbán.. csupa té és tova. Olcsó mosókép zengje a dalodat.
Lotti
2021. május 18. 13:57
Meghosszabbították Bicskéig....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!