Így számoltatna el Fekete-Győr

2021. június 08. 22:36

„A Huawei nem vehet részt a magyar 5G-hálózat kiépítésében”, elérik Polt Péter távozását „más eszközökkel”, és a Momentum-vezér nem lép vissza senki javára az előválasztáson.

2021. június 08. 22:36
null

Fekete-Győr András volt a kedd esti Egyenes Beszéd vendége. A politikust kérdezték a Fudan Egyetemről, az ellenzéki győzelem esetén lehetséges elszámoltatásról és az ellenzéki előválasztásról is. Arra a kérdésre, hogy visszalép-e Karácsony Gergely vagy Dobrev Klára, vagy Jakab Péter javára, Fekete-Győr András úgy felelt, hogy azt tapasztalta, hogy az országban van igény egy új politikai generációra, amely finn típusú oktatást, eurót és magas színvonalú egészségügyet hozna Magyarországra.

A következő hónapok politikai küzdelme az utcán és nem a médiában dől el,

és a Momentum szavazói azt várják el, hogy Fekete-Győr András ott legyen az előválasztáson a szavazólapon” – erősítette meg a műsorvezető ismételt kérdésre azt, hogy nem lép vissza.

Fekete-Győr a Medián és a Závecz adataiban bízik, itt 10 százalék körüli eredményt mérnek neki

Arra a kérdésre, hogy miért nem bízzák a szavazókra az előválasztás eldöntését, miért léptették vissza például Berg Dánielt Tordai Bence javára a II. kerületben, Fekete-Győr András azt válaszolta: a jelenlegi előválasztási rendszer kompromisszumos, a maga részéről jobban örült volna egy kétfordulós képviselőjelölti előválasztásnak, így arra kényszerülnek, hogy ne osszák meg az ún. progresszív szavazókat Berg és Tordai között, és

Tordai Bencének nagyobb esélye van legyőzni Kálmán Olgát, a DK (Jobbik által is támogatott) jelöltjét.

Arra a kérdésre, hogy a Publicus kutatása szerint egy százaléknyi szavazóval rendelkezik a miniszterelnökjelölt-előválasztáson, Fekete-Győr András azt mondta: ő a Medián és a Závecz adataiban bízik, itt 10 százalék körüli eredményt mérnek neki.

Momentum elnöke nem akar olyan országban élni, ahol „a bűnt nem követi büntetés”

Azzal kapcsolatban, hogy a Republikon a Jobbik erősödését mérik főként a Momentum kárára, a pártelnök azt mondta: 2019-ben az EP-választás előtt a Momentumot kispártnak tartották, aztán lett két EP-képviselőjük. Az elszámoltatási ígéretekről a Momentum elnöke azt mondta, hogy nem akar olyan országban élni, ahol „a bűnt nem követi büntetés”.

Arra a kérdésre, hogy nem komolytalan-e a Momentum által megígért magánrepülőgép-stop és felcsúti per, Fekete-Győr András azt mondta: egy a mai ellenzék kezében lévő kormány ideiglenes intézkedést tud kérni arra nézve, hogy magángépek ne szállhassanak fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, vagy hogy olyan autókat vizsgáljanak át a határon, amelyekben valaki menekülni próbálna az országból.

Polt Péter távozását is „el fogják érni más eszközökkel

A Fudan Egyetemről szólva az ellenzéki politikus elmondta, külön is írt levelet a kínai nagykövetnek – Szél Bernadett-tel egyetemben. Mint Fekete-Győr elmondta,  hogy a levélben Szél és ő leszögezték, hogy nem fog megépülni a Fudan Egyetem Magyarországon, és a Huawei nem vehet részt a magyar 5G-hálózat kiépítésében. Ezen felül megpróbálják semmissé tenni a Budapest-Belgrád vasútvonal építésére megépítésére vonatkozó, már megkötött szerződést – legalábbis minden lehetséges jogi eszközzel” ezen lesznek. Arra a kérdésre, hogy lesznek-e ilyen jogi eszközök, a Momentum miniszterelnök-jelöltje azt mondta, hogy bízik benne, hogy lesznek.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. június 10. 08:46
és mi lesz az akasztottakkal? maradnak a fán?
Tóth Zoltán
2021. június 09. 20:11
! ! ! P A R A S Z T V A K Í T Á S ! ! ! Ne kajáld - B O J K O T T Á L D ! #kamuvalasztas #kamuparlament #kamuellenzek #forradalmat
hátakkor
2021. június 09. 11:45
Dobrev Kleinnek uzsonna ez a kis fasz
mokány
2021. június 09. 10:33
Az ávósok 1956-ban, a szóvjet csapatok nyomában vörös terrort csináltak. Ezt csinálná ez is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!