A tekintélyelvű rendszerek egyik jellemzője a kiszámíthatatlanság – mondta Jakab Péter egy francia tv-nek

2021. július 15. 14:24

„A következő parlamenti választások kevesebb, mint egy év múlva esedékesek. Már most világos, hogy Orbán Viktor mindent meg fog tenni a győzelemért” – zárja a riportot a francia újságíró.

2021. július 15. 14:24
null

Magyarországgal foglalkozó riportot készített a francia-német ARTE televíziócsatorna. A téma egészen pontosan Jakab Péter parlamenti bírsága volt.

Ismert: a Jobbik elnökét a tavaszi ülésszak végén csaknem tízmillió forintra büntette a házelnök, amiért többszöri felszólítás ellenére is ficsúrozott, ezzel pedig Kövér László szerint megsértette a Ház méltóságát.

A tévé eljött Magyarországra,

és megkérdezte az ügyről a Jobbik elnökét.

„A tekintélyelvű rendszerek egyik jellemzője a kiszámíthatalanság. Nem tudom, mi jár a házelnök fejében, és nem tudom, meddig fog elmenni. Maga Kövér László már büdös bunkónak is nevezett, Orbán Viktor miniszterelnök a csicska kifejezést használta” – panaszkodott Jakab, aki azt elfelejtette megemlíteni, hogy a kormányfő a Jobbikot, mint pártot nevezte csicskának.

„Úgy tűnik, a magyarok számára egyre nehezebbnek tűnik, hogy szabadon és nyilvánosan kifejezzék véleményüket. A következő parlamenti választások kevesebb, mint egy év múlva esedékesek. Már most világos, hogy Orbán Viktor mindent meg fog tenni a győzelemért” – zárul a francia TV riportja.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kekec54
2021. július 15. 22:06
El kellene magyarázni ennek a gxökérnek, hogy a nép fog mindent elkövetni Orbán győzelméhez. Ő eleve megbukott a jobbikos és nemzeti érzelmű emberek elárulásával. El sem tudnám őt, mint miniszterelnök, mi lenne szegény hazánkat egy ilyen árulóval. Remélem eltűnik a pártjával az összes moslékkal együtt.
lendvaiildiko
2021. július 15. 21:40
A Jakab Péter nyelvismeret keresés a következő találatot adta: Angol nyelv, középfokú C típusú állami nyelvvizsga. A Mandiner cikke szerint: a napi feladatok ellátásánál – a pontos megfogalmazás és az esetleges félreértések elkerülése érdekében – tolmács segítségével dolgozom. A pártelnöktől megkérdezték azt is, hogy boldogulna egy esetleges brüsszeli sajtótájékoztatón, mire azt írta: arra alaposan fel fog készülni. Úgy tűnik, a francia-német tv riporterének magyarul - sem franciául, sem németül - nem tudott nyilatkozni. Ha megbomlik e nép agya. és Jakabot a bársonyszékbe juttatja, addig képes lesz-e angolul (franciául, németül) interjút adni, tárgyalni Jakab???
yndi
2021. július 15. 20:54
"azt elfelejtette megemlíteni, hogy a kormányfő a Jobbikot, mint pártot nevezte csicskának" Ja, az úgy mindjárt más. Hát hiszen akkor ez a miniszterelnök egy igazi kultúrember. LOL.
Tisza009
2021. július 15. 20:06
Nem inkább a traktorok kiszámíthatatlanok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!