Mitt Romney: Orbán Viktor Magyarországa nem lehet minta

2021. szeptember 19. 14:48

A szenátor „a fejlett világ egyik legkevésbé szabad országának” nevezte hazánkat.

2021. szeptember 19. 14:48
null

„A fejlett világ egyik legkevésbé szabad országa nem lehet példa az Egyesült Államok előtt” – mondta a Trump-ellenes republikánus szenátor, írja a HVG. „Magyarország, modell Amerikának?” Ezt kérdezte Mitt Romney az amerikai alkotmány napján tartott ünnepi beszédében a Newsweek szerint. A republikánus szenátor, 2012-es elnökjelölt arról beszélt: egy prominens tévés személyiség – nem mondta ki a nevet, de világos, hogy Tucker Carlsonról van szó, írja a HVG – nemrég Magyarországra utazott, hogy Orbán Viktort méltassa, mint követni való példát.

„Orbán cenzúrázza a médiát az országában, figyelmen kívül hagyja a népakaratot, saját magának és cimboráinak halmoz fel vagyont. Magyarországot a fejlett világ egyik legkevésbé szabad, legkevésbé demokratikus országaként rangsorolják” – mondta Romney. Hozzátették: a utah-i szenátor azon kevés republikánus vezető egyike, aki gyakran fordul szembe a pártja trumpista vonalával. Ő volt 2020-ban az egyetlen olyan republikánus, aki úgy szavazott, hogy Donald Trump bűnös a hatalommal való visszaélésben, idén pedig többször is beszélt arról, hogy Trump teljesen alaptalanul állítja azt, hogy elcsalták volna a választást.

Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
McFocker
2021. szeptember 20. 06:35
Mindenki báncsa a Doktor Miniszerelnök Urat. Az itt óbégató nyuggerek esetleg cáfolják, meg Mitt Romney felvetéseit. Mészáros magától gazdagodott meg a nyolc általánosával, és a nemzetgazdasági KESMA nem propaganda, ugye farhátevők?
kitiltott
2021. szeptember 19. 22:51
Ez se lesz többet republikánus szenátor az tuti..
Pista6
2021. szeptember 19. 22:29
Nem az usa-ról beszélt? Amit mondott azt mind az usa-ra lehetne inkább mondani.
konfucius
2021. szeptember 19. 21:41
RINO = republican in name only. You can kiss my shiny metal ass ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!