Új kínai vakcinát készülnek piacra dobni

2021. szeptember 23. 10:37

A gyártó szerint ez lesz az első olyan oltóanyag, amely jelentős hatékonysággal véd három variánssal szemben is.

2021. szeptember 23. 10:37
null

A Clover Biopharmaceuticals nevű kínai biotechnológiai vállalat közölte, hogy az általa kifejlesztett, fehérjealapú oltóanyag hatékony védelmet nyújt a koronavírus több variánsával szemben – számolt be a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap csütörtökön.

A több mint 30 ezer felnőtt és időskorú részvételével készült tesztvizsgálatok szerint az SCB-2019 nevű vakcina 79 százalékos hatékonysággal gátolja meg a delta variáns okozta Covid-19-es betegség súlyos tüneteinek kialakulását, míg a gamma variáns esetében 92 százalékos, a mu variáns esetében pedig 59 százalékos hatékonysággal véd. A vakcinafejlesztő szerint

ez az első olyan oltóanyag, amely jelentős hatékonysággal véd az említett három variánssal szemben. 

Tervei szerint a Clover feltételes engedélyért folyamodik a vakcina alkalmazására több, globális szervezetnél, köztük az Egészségügyi Világszervezetnél (WHO). Amennyiben a WHO megadja az engedélyt, a gyártó 414 millió dózist szolgáltatna az oltóanyagból a Covax nemzetközi vakcinaelosztó kezdeményezés számára.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2021. szeptember 23. 11:57
A fehérjét kínai hörcsög petefészkéből állítják elő és ahogy én látom, ennek a vakcinának is hosszú lesz a gyártási ideje, tehát lassan lehet módosítani az új mutánsokra.
OberEnnsinnen
2021. szeptember 23. 11:54
Ahogy most áll a helyzet: 1. A hivatalos COVID-járvány kirobbanása ELŐTT EURÓPÁBAN már tombolt a Covid, a szennyvízadatok alapján. 2. Vuhan a felelősök elkenése. 3. Az USA ugyanis pénzt küldött Vuhanba, hogy a labor COVUD-kutatásokat végezzen! Miért küldene az USA - Fauciék - pénzt Kínának stratégiai jelentőségű, hadicélokra használható mesterséges anyagok kísérletéhez? Ha csak nem azért, mert az USA már korábban nyakig benne volt, és a kirobbanás Vuhan-i helyszínével ki akarták húzni a nyakukat a hurokból, amit saját maguk készítettek? Hogy lehet, hogy azoroszok is - láss csodát, egy időben voltak képesek ellenvakcina gyártására? Szóval ez egy mocskos történet - A VALÓSZÍNŰ SOK-SOK MOCSKOS TÖRTÉNET KÖZÜL, amely az emberiséget, mindenekelőtt a kereszténységet erodálja 1789, a harmadik rend - elfajzottzsidó-rend - tündöklésének kezdete óta.
MaBaker
2021. szeptember 23. 11:11
Akkor most döntsük már el, hogy azért nem működik néhány vakcina mostanság, mert múlik a hatásuk idővel, vagy mert nem olyan hatékonyak az új variánsokkal szemben...
nick89
2021. szeptember 23. 11:07
Khmmm! Ebből már értenek a birkák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!