Nem mondják meg a szervezők, hitelesítette-e közjegyző az előválasztást

2021. október 01. 13:04

Egy nap után sem kaptunk választ.

2021. október 01. 13:04
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Amint megírtuk, tegnap a 444.hu számolt be előszőr arról, hogy az ellenzéki előválasztás szervezőinek fel kell szabadítani azt az újpesti helyiséget, ahol a budapesti szavazatszámlálás szerda kora reggel folyt. Azt írták, a szervezők gyorsabb számlálásra számítottak, ezért a termet csupán tegnap délutánig foglalták le.

Lapunk ekkor kérdéseket juttatott el a szervezőknek – Országos Előválasztási Bizottság (OEVB), Civil Választási Bizottság (CVB), aHang, Számoljuk Együtt Mozgalom! –, hogy megtudjuk:

  • miként zajlik a voksok, illetve az eredmények végső hitelesítése;
  • közjegyző keretében zajlik-e a szavazatszámlálás;
  • valamint mi garantálja a voksok sérthetetlenségét, a szavazók adatainak biztonságát?

Válaszokat eddig nem kaptunk. (Amint ez módosul, frissítjük a cikkünket.)

A költözés viszont megtörtént, az egyik új helyszín az MSZP Villányi úti székháza lett, ahonnan a késő délután folyamán egy élő videóval jelentkeztek a szervezők.

Már az kérdéseket vet fel, hogy lehet egy szavazatszámláló helyiségben videót készíteni – parlamenti, önkormányzati voksolásokon ez nem engedélyezett, sőt, a teremben csak a szavazatszámláló bizottság tagjai tartózkodhatnak –, hát még azt megosztani közösségi platformon több tízezer emberrel. De azt is érdemes megemlíteni, hogy a szavazatszámlálók között nem egy ellenzéki politikus is ott ült – sokak szerint ez ugyancsak aggályos jelenségnek számíthat. És ugyan a felvételen elhangzik, a voksszámlálás „ellenőrzött keretek” között zajlik,

Kérdéseinket eljuttattuk Magyar György ügyvédi irodájának is, miután Magyar a CVB elnöke, ám választ innen sem kaptunk.

 

Címlapkép forrása: Facebook

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sörgőz
2021. október 02. 19:56
50 évre titkosították. Mi a probléma?
Prominet
2021. október 01. 19:06
Ki volt a közjegyző? Ki, ki... Háát a Tóni...a Bekőtóni... senki. A baloldalon mindenki hulla becsületes, nem köll' oda közjegyző. Ha kormányra kerülnek nekik nem kell fék meg ellensúly. Ők az igazság bajnokai. Egy fordítva bekötött világban. Szerencsétlenségünkre, valami furcsa véletlen folytán kinyílt egy átjáró és a féleszű haladárok a párhuzamos világból átszédelegtek ide hozzánk segíteni. Valahogy vissza kellene transzportálni őket a saját fordítva és számukra jól működő univerzumukba. pl. egy jólirányzott valagbarúgás segíthet a kezdősebesség elérésében... rohadjanak meg.
gyaloggos
2021. október 01. 17:02
OSZT aki bújt, bújt, AKI nem, az meg nem, legfeljebb szemet hunyt!
NoFace
2021. október 01. 16:46
Az egész kampányuk hazugságra épül. "Hazudtunk reggel, éjjel meg este", és ez most is így van. Az előválasztásnak nevezett bohózattal csak a gyengébb képességekkel rendelkező, saját választóikat verik át, senki mást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!