Müller Cecília: Még soha nem volt ennyire fontos a védőoltás

2021. november 18. 16:13

„Kérjük, hogy a jövő héten mindenki menjen el az oltási akcióhétre!” – üzente az országos tisztifőorvos.

2021. november 18. 16:13
null

A delta variáns dominál Magyarországon, de kimutatták már a delta plusz jelenlétét is – közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos csütörtökön a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumi vizsgálataira hivatkozva. A delta plusz egy fertőzőbb variáns, mint a korábbiak.

Már a tünetek megjelenését megelőző két napban is fertőzhet a koronavírusos személy. Az a tapasztalatuk, hogy az egy háztartásban élők nagy eséllyel megfertőződnek”

 – monda Müller Cecília a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Müller azt kérte, hogy mindenki oltassa be magát, külön felhívva a figyelmet a hétfőn induló oltási kampányra, amikor az oltatlanok is előzetes időpontfoglalás nélkül kérhetik a vakcinát bármelyik oltóponton.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Swim Swim
2021. november 18. 20:54
„Magyarország polgárai felnőttek, ha bárki akarja, akkor maszkot hord” – mondta Gulyás arra, hogy a kormány tervezi-e a romló járványhelyzetben, hogy elrendelik a maszkviselést a zárt terekben. Gulyás ehhez hozzátette, hogy az oltás az eszköz a vírus ellen. Azért nem hoztak járványügyi korlátozásokat október 23-ára, mert nem akartak.
jánosbácsi
2021. november 18. 20:14
Kedves Cecike ? Pár hónapot elkéstél a bejelentéssel, ugyanis a teljes védettség megszerzéséhez minimum másfél hónapnak kell eltelnie.
..--..
2021. november 18. 19:41
-zsoltkom- "Még soha nem volt ennyire fontos a védőoltás" Minden valahányadik hullám közben ezt mondja... és még nem vette észre. Cavintont még mindig lehet kapni... talán ebben a nyunyi-korban nem is szégyen. Viszont felelősségteljes lenne... mások élete függ attól, amit mond.
Rugo
2021. november 18. 19:15
Az okos zsidók tudják ezt jól csinálni Izraelben - járványcsúcson oltani, hogy kicsit még tornásszuk fel az esetszámot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!