Már Jakab Péter is Márki-Zayt bírálja

2021. december 30. 15:59

„A karmesternek nem az a feladata, hogy elvegye a zenészektől a hangszert” – fogalmazott a Jobbik elnöke a Szaba Európának adott interjúban.

2021. december 30. 15:59
null

Jakab Péter interjút adott a Szabad Európa portálnak Márki-Zay Péterről és a kampányról. A Jobbik pártelnöke kifejtette, hogy – bár a kérdező újságíró szerint „jól érzékelhető a két legnagyobb párt, a DK és a Jobbik tartózkodása Márki-Zay Pétertől” – a Jobbik „teljes mellszélességgel” támogatja Márki-Zay Pétert. „Csak azt kérjük Márki-Zay Pétertől, hogy hangolja össze a hadseregeket.

A karmesternek nem az a feladata, hogy elvegye a zenészektől a hangszert, és ő maga játsszon rajtuk, mert abból káosz és anarchia lesz”

 – fejtette ki a pártelnök. Jakab Péter ugyanakkor elmondta, hogy „az egységes ellenzék nevében kijelenthetem”, hogy Márki-Zay Péter vezetésével futnak neki a választásoknak.

A hetedik frakcióról

„Inkább a hetedik frakcióval foglalkozik, holott az emberek nem hetedik frakciót akarnak. Az előválasztáson lefektettünk egy világos szabályrendszert: mindenki eldöntötte, hogy melyik frakcióba szeretne ülni. Márki-Zay Péter a Párbeszéd frakcióját választotta, akik be is fogadták. [...] A választók akaratát tiszteletben kell tartani. [...] De azt is tudomásul kell venni, amikor a választók valamire nemet mondanak. Az Új Világ Néppártra, amelyből Márki-Zay Péter új frakciót szeretne gründolni,

kemény nemet mondtak a választók.”

– fogalmazott Jakab.

Nem ez az első kritika

Az elmúlt hetekben több kritika is megszületett Márki-Zay Péter kapcsán. A 444.hu portál kifejtette, hogy amíg az ellenzék csak vitatkozik, a Fidesz egyre erősödik. A Századvég kutatása szerint is folyamatosan csökken Márki-Zay népszerűsége. Már mínusz húszpontos a baloldal miniszterelnök-jelöltjének elutasítottsága, ami októberben még csupán mínusz öt pont volt – derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből.

A Medián kutatása szerint 

a magyarok közel kétharmada Fidesz-győzelemre számít 2022-ben. 

Még az ellenzéki szavazók harmada szerint is Orbánék nyerik a tavaszi választásokat. A szavazókorú népesség körében 5 százalékos Fidesz-előnyt mért a Medián, a kutatásból pedig az is kiderül, hogy jelen pillanatban bejutna a parlamentbe az MKKP is.

Kapcsolódó

A 444 és az Amerikai Népszava után már a hvg is Márki-Zayt kritizálja
Összegyűjtöttük, hogy az elmúlt hetekben ki mindenki ment neki az ellenzéki oldalon belül a közös miniszterelnök-jelöltnek. Bővebben is érdekel...

Összegyűjtöttük, hogy az elmúlt hetekben ki mindenki ment neki az ellenzéki oldalon belül a közös miniszterelnök-jelöltnek.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2021. december 31. 09:06
Márki indítása a gyávák stratégiája Márki bizonyított, bebizonyította az alkalmatlanságát Márki teli van indulattal, gyűlölettel felkészületlen, szakmai hozzáértése rendkívül hiányos stílusa, hirtelen megnyilvánulásai, döntései nemzetbiztonsági szempontból veszélyt jelentenek fogalma nincs a csapatjátékról, egyedül rohangál a pályán, fogalma sincs merre van a kapu, fogalma sincs a határokról, a választólakat semmibe veszi, a választókat alázza, nincsenek konkrét, eredeti elképzelései az ellenzék összetartására alkalmatlan báb szerepe egyértelmű (külföldi erők mozgatják vélhetően, pl. unio ..) elhatalmasodó hatalomvágya, hataloméhsége elhomályosítja a látását, azért bármire képes. megfontolatlan, érdekeinek megfelelően jellemtelenül dörgölődzik... az ellenzéknek (és mindenkinek) többet ártott ez idő alatt, mint bárki az ország általános közhangulata Márki megjelenése óta meglehetősen depresszív ember és ember közé árkokat ás, a nemzeti egység megteremtése helyett az ország bomlasztásán munkálkodik gőgje, hatalommániája, testbeszéde elviselhetetlen jelenlétével elmélyíti az ellenzék közötti eddigi ellentéteket manipulatív, megalomán jeleket mutató rendkívül ravasz ember, aki ellenségképeket gyárt, ellenséget lát mindenben és mindenhol (veszélyes politikai szempontból!) esetleges hatalomra kerülése esetén, lépései, döntései kiszámíthatatlanná teszik a jövőt, biztonságunkat az ellenzék számára is képes lesz komoly meglepetéseket okozni, ami akkor már nem esz kezelhető ... Márki-Zay Péter nem alkalmas jelölt Azonnali leváltása elsősorban hazánk érdekében indokolt és tűrhet halasztást Márki-Zay manipulatív módon került jelenlegi helyzetébe. a legnagyobb hibát természetesen Karácsony Gergyely követte el, akinek kapóra jött a menekülés, hiszen nem rendelkezett bizonyos képességekkel, tudással (megfelelő szintű nyelvtudás...), a helyzetből elegánsan és diadalittasan távozott, hiszen az ő gesztusa révén lesz új miniszterelnök,- akitől esetleg majd remélhet valamit,- a színjátékot egyre szorosabb ölelgetésével is demostrálta),- Karácsonyról ezért akár meg is feledkezhetünk, nem tényező. Dobrev Klára helyzete viszont egészen más, őt (meghekkelék" a fiúk), Dobrevet kitúrták, mivel Karácsony közzé tette, hogy ne Dobrevre, hanem Márkira szavazzanak (helyette). ez súlyos cselekedet volt, amiért is a választól valódi szándékairól nem szerezhettünk tudomást az előválasztás manipulatív volt, nem töltötte be szerepét Dobrev ezért jelenleg az egyetlen olyan aspiráns, aki nyert az előválasztáson ez elgondolkodtató
Rocktoberi
2021. december 31. 06:33
Maki ugyanazt fogja mondani mint megannyi komcsi egykor. Ne lőjetek, elvtársak!
Rocktoberi
2021. december 31. 06:31
Köszörülik a jégcsákányokat a moslékkoalícióban.....
Járványfigyelő
2021. december 30. 22:50
És a parizeres proli is oda kerül majd, mint ahová Maki, az icipici-család emésztőgödrébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!