Legfőbb Ügyészség: Hadházy Ákos állításai valótlanok és kegyeletsértőek

2021. december 17. 13:21

„Hadházy Ákos egyik mondatával olyan erkölcsi mélységbe süllyedt, hogy az nem hagyható válasz nélkül” – írták közleményben.

2021. december 17. 13:21
null

Közleményben reagált a Legfőbb Ügyészség Hadházy Ákos csütörtökön megjelent interjújára, melyet a Magyar Narancsnak adott. Ebben a beszélgetésben a független képviselőnek volt egy olyan mondata, mely így hangzik: „Sokatmondó az is, hogy a Simonka- és a Boldog-ügyet felgöngyölítő kecskeméti főügyész öngyilkos lett”.

„Hasonlóan korábbi ügyészséget érintő nyilatkozataihoz, Hadházy Ákos szinte valamennyi állítása, következtetése valótlan, a tényeket elhallgató vagy eltorzító, a büntető anyagi és eljárásjogi szabályok ismeretének teljes hiányáról tanúskodó” – idézi az MTI a az ügyészség közleményét. 

Azt írják, „az ügyészség következetesen tartja magát ahhoz, hogy szakmai vitákat szakmai fórumokon folytasson le, politikai vádaskodásokra pedig ne reagáljon. Hadházy Ákos egyik mondatával azonban olyan erkölcsi mélységbe süllyedt, hogy az nem hagyható válasz nélkül”.

„A volt Bács-Kiskun megyei főügyész tragikus halálának összekötése a Központi Nyomozó Főügyészség által lenyomozott és jelenleg bírósági szakaszban lévő Simonka és Boldog ügyekkel

nem csak a valósággal nincs köszönő viszonyban, hanem minden moralitást nélkülöző, kegyeletsértő, jó érzésű embert felháborító megnyilvánulás”

– írják.

Közleményüket azzal zárták: visszautasítják az ilyen és ehhez hasonló rágalmakat.

(MTI-OS)

Nyitókép: Facebook

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Most80
2021. december 18. 08:25
Belebolondult a Kormány elleni kilátástalan vergődésbe (ami nem mentség viselt dolgaira, sőt). Vajon mi lesz a végállomása ennek a folyamatnak?
kombinátor
2021. december 17. 18:19
egy közleménnyel kitörölhetik ... de legalább tagadják, nem úgy, mint a kormány a "korrupció, lopás" vádakat, amelyekre nem es egyszerűséggel nem is reagál
Imre Debrecen
2021. december 17. 18:06
"Közleményüket azzal zárták: visszautasítják az ilyen és ehhez hasonló rágalmakat." Hadházy, már olyan sokszor süllyedt erkölcsi mélységekben, annyiszor lyukra futott és személyeket rágalmazott, hogy ez a nyilatkozat, az főügyészség részéről, nagyon kevés.
jobbközépen
2021. december 17. 17:48
Az ember maga a stílus mondják. A többit mindenkire rábízom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!