Völner Pál: A Legfőbb Ügyészség indítványa zavaros, elnagyolt, ellentmondásos

2021. december 13. 12:10

Ahogy Völner fogalmazott: személyes érdeke, hogy a nyomozás során szerepét, ártatlanságát mielőbb tisztázhassa, ezért feltétel nélkül támogatja mentelmi joga kiadását.

2021. december 13. 12:10
null

Nem vesz részt az Országgyűlés Mentelmi bizottságának ülésén Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium múlt héten lemondott államtitkára, akit a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsít. A kormánypárti politikus a parlamenti bizottság elnökének, Hargitai Jánosnak december 10-én írt levelében az olvasható, bár megkapta az értesítést az ülésre, azon nem kíván részt venni, egyben kérte Hargitait, hogy döntsenek mentelmi joga kiadásáról.

Völner úgy fogalmazott: „A Legfőbb Ügyészség általam is megismert tartalmú indítványa meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részeiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi”.

Ezt a jogi véleményt védője, Papp Gábor ügyvéd is megerősítette, aki a politikus levelét eljuttatta a 24.hu-nak. Völner Pál arról is írt:

A Legfőbb Ügyészség indítványa engem érintően számtalan valótlan állítást tartalmaz,

melyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fogok reagálni”. Mint írta, az ügyészség megkeresése nincs teljesen összhangban azzal a közleménnyel, melyet a közvélemény december 7-én ismerhetett meg.

Ennek ellenére – fűzte hozzá – kifejezett személyes érdeke, hogy a nyomozás során szerepét, ártatlanságát mielőbb tisztázhassa, ezért feltétel nélkül támogatja mentelmi joga kiadását. 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2021. december 13. 19:57
Több más médiumban, már konkrét összegekről írnak. Az ügyészség elég sok információt hozott nyilvánoságra. Annak ellenére, hogy nem vagyok Fidesz fan, én is nehezen hiszem, hogy ilyen megtörténhetett, de abból, amit az ügyészség írt, lehet mégis igaz. Viszont ez kurva nagy gáz akkor, ilyen szinten korruptak a népek...
nyugalom
2021. december 13. 18:22
Vajjjjjon ki fogalmazta?
realista
2021. december 13. 17:51
Völnerre legfelsőbb körökben kiadták a kilövési engedélyt. Polt-Pot nem intézkedik önállóan, mint ahogy eddig sem tette, bár ezelőtt csak eltussolásokra kapott parancsot.
nemmondom
2021. december 13. 16:56
Kis korrupció is tud nagy botrányt okozni. Nagyon várom Völner vallomását. Ha valóban - a politikai térben szokatlanul alacsony (1-4 millió) vesztegetés /akár sorozatban is/történt, ne gondoljuk már, hogy ebbe egy fiatal, ambiciózus miniszter - nő létére - belemenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!