A szokatlan melegnek köszönhetően megkezdődött a pollenszezon

2022. január 05. 10:36

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint országszerte több helyen megjelent a levegőben a mogyoró, az éger, illetve a ciprus- és tiszafafélék pollenje.

2022. január 05. 10:36
null

A közleményben hangsúlyozzák: „koncentrációjuk jellemzően alacsony, azonban a mogyoró pollenterhelése helyenként már az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet is elérheti.” A meteorológiai előrejelzés alapján az elkövetkező napokban még marad az enyhe időjárás, így a pollenterhelés többfelé elérheti a közepes szintet – hívták fel a figyelmet.

Hozzátették: a hétvége felé várható lehűlés hatására átmenetileg mérséklődhet a pollenterhelés, és alacsony tartományban maradhat, azonban

az újabb felmelegedés hatására a kora tavasszal virágzó fák pollenszórása ismét erősödhet.

Kiemelten fontos, hogy a pollenre érzékenyek figyeljenek a megelőzésre és a tünetek enyhítésére, amiben segítheti őket az NNK naponta frissülő polleninformációs szolgáltatása – közölték.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fonak
2022. január 06. 16:13
Majd jön a tél márciusban.
írmag
2022. január 06. 10:48
Pollen: ne égessetek, nem vagyok ejtőernyős!
Káj-Ármin
2022. január 05. 15:06
Figyelem, a kullancsok is támadnak! És ez nem vicc...
Zsoel
2022. január 05. 11:32
"Köszönhetően"? Kíváncsi volnék arra a szénanáthásra, aki ezt megköszöni... Inkább következtében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!