Az omikron továbbra is nagyon veszélyes a WHO szerint

2022. január 26. 16:54

A delta variáns elterjedtsége folyamatosan csökken.

2022. január 26. 16:54
null

Az új típusú koronavírus omikron változata továbbra is nagyon veszélyes – figyelmeztetett heti kiadványában az Egészségügyi Világszervezet (WHO), miután az új típusú koronavírus omikron változatával megfertőződöttek száma újabb rekordokat döntött a múlt héten.

„A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az omikron globális veszélye továbbra is nagyon magas” – figyelmeztetett az ENSZ egészségügyi szakosított szervezete, leszögezve, hogy

A szervezet közölte, hogy az új fertőzöttek száma a múlt héten 5 százalékkal emelkedett, az előző heti 20 százalékkal szemben. A globális fertőzési arányszám, mint fogalmaztak, „lassabban” növekszik. A WHO adatai szerint az elmúlt héten ötvenezren hunytak el a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegség miatt, ez a szám nem változott a megelőző héthez viszonyítva. 

Továbbra is az omikron a meghatározó változat világszerte.

A delta variáns elterjedtsége folyamatosan csökken, míg az alfa, béta és gamma változatok jelentéktelen mértékben terjednek – állapította meg jelentésében a szervezet. 

„Azokban az országokban, ahol 2021 novemberében és decemberében nőtt az omikronos fertőzések száma, jelenleg csökken az esetek száma” – tette hozzá a WHO. Az elmúlt 30 nap alatt elemzett mintákban az omikron variáns előfordulása 89,1 százalék volt. A GISAID nemzetközi adatbankba letöltött adatok tanúsága szerint a korábban domináns delta variáns ma már csak a fertőzések 10,7 százalékát okozza. 

(MTI/AFP)

Borítókép: MTI/EPA/YNA/Yonhap

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
malori
2022. február 02. 01:16
"21 millió új fertőzöttet regisztráltak" A fertőzőképesség nem azonos a veszélyességgel. Két oltással fertőződve vele csak taknyos lesz tőle az ember vagy bele is hal? Ennyi halott azért nincs. A fertőzőképesség önmagában nem is biztos, hogy baj. Az lehet, hogy még jó is. Nem biztos, hogy így kellene megítélni a veszélyességet. A veszélyes az, ha minél tovább húzódik a járvány és jön a következő már tényleg veszélyes variáns, nem az ha hamar végigfertőzödik az emberiség egy viszonylag gyengébb variánssal, amit azért jó eséllyel át lehet vészelni komolyabb tünetek nélkül. Értem én, hogy az ő dolguk a járványmegelőzés. És ez így van. De van mikor megelőzni a súlyosabb lefolyást úgy lehet, hogy elébe megyünk és kihasználunk egy gyengébb áramlatot. A vírus most hibázott, ezt kéne kihasználniuk. Terjeszkedik, de nem öl. Hisz így tud leghatékonyabban terjedni. Aztán ölni fog. Az lesz a veszélyes.
malori
2022. február 02. 01:06
Az relatív. A harmadik és negyedik oltás beadatásának nem ismert kockázatainál is veszélyesebb?
nyugalom
2022. január 26. 22:06
Kohnhalmi sztarfotot tett kozze, mint covidos! Tökeletes smink, frizura, utcai nyari polo, csak eppen a feje fölötti adatok tökeletes egészséges adatokat mutatnak! Bingone kizarasaban nem akart reszt venni! Befeküdt, kimosta magat! Baratnője kizarasat mint tarselnök, nem szavazhatta meg, hiszen kórhazban volt!
simonvitéz
2022. január 26. 20:26
Ja, 12 éves fiam 39 fokos lázzal feküdt két napig, nem gyoztuk lejjebb vinni a lázat. De ilyet azért egy influenza is okozhat. Engem egy napra vert le, 38.5 os maximum lázzal. Azóta napjában 2 szer elkohogom magam. Noverem két oltással majd kikopi a tüdejét, talán most kezdett el kijonni belőle. Szóval utólag azt mondom, nem bánom, hogy nem oltattam magam. Igaz, hogy a geci angolok az utolsó bőrt is lehúzzák rólam ezért, de akkor sem! És nem, nem kerültem a magyar ellátórendszernek semmibe!! Sem az angolnak!! Ellenben én már kb vagy egy misit fizettem legaláb különböző formákban és okok miatt a covid őrület következtében!!! És kezd kurvara elegem lenni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!