Szijjártó: Magyarországra nem kellenek újabb NATO-csapatok

2022. február 09. 21:02

A külügyminiszter kifejtette azt is, hogy Magyarország nem akarja bomlasztani az európai egységet.

2022. február 09. 21:02
null

Szijjártó Péter interjút adott az Euronewsnak. Magyarország egyelőre gondolni sem akar az Oroszország elleni további uniós szankciókra, mert azt szeretné, hogy a felek kerüljék el a legrosszabb lehetőséget és találjanak diplomáciai megoldást – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az interjújában Lyonban. Kifejtette, hogy 

eddig azért nem vétózták meg ezeket a szankciókat Brüsszelben, mert nem akarták megbontani az unió egységét.

Szijjártó Péter megerősítette, hogy nem egyeznek bele abba, hogy újabb NATO-egységek jöjjenek Magyarországra, mert a honvédség képes megvédeni az országot. Elmondta, hogy bízik a kormány abban, hogy hosszú ideig nem akar majd Oroszország háborút indítani Ukrajnában.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. február 11. 15:03
"Kifejtette, hogy eddig azért nem vétózták meg ezeket a szankciókat Brüsszelben, mert nem akarták megbontani az unió egységét." Mert gyávák. Mert az idegen érdekek fontosabbak nekik, mint a magyarok érdekei. Akad olyan politikus, aki azt hiszi, hogy Oroszország azért feladja a Krím félszigetet, mert Magyarország nem ad el neki élelmiszert? Ha politikusnak, bárkinek, embernek van valami célja, amit tényleg el akar érni, akkor a cél eléréséhez alkalmas eszközöket használ, s nem a cél elérése eleve alkalmatlan eszközöket. Vasvillával nem lehet szilvát aszalni.
Zaj001
2022. február 10. 10:45
Udvariasan megköszönhetjük, hogy felajánlották, alakulhat még úgy, hogy szükség lesz egyszer NATO katonákra. Most semmi jele, hogy fenyegetve lennénk. Európa gyenge a szankciókhoz, ha nem vesz gázt, azzal csak azt éri el, hogy még drágábban veheti meg az orosz gázt kerülő utakon. Persze ezen a szankción is a kelet európaiak buknának leginkább.
Vikijo
2022. február 10. 10:05
Idegen csapatok beengedése nagyon veszélyes lépés, főleg akkor amikor a nyugatot ellepi a PC ideológia, egyes államokban kezdenek dominálni a migránsok és az US-ban már másodszor választottak az emberek hibbant vezetőt. Az előző elnök legfőbb hibája az volt hogy nem ismerte fel a klímaváltozást sem.
balbako_
2022. február 10. 09:06
Mi már tudjuk idegen csapatok szeretnek idejönni, hazatessékelni őket rengeteg vérbe és pénzbe kerül. Ide nem kell senki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!