Adalékok a lőrinci Anonymus-videókhoz

2022. március 29. 14:00

Egy személyben döntött a XVIII. kerületi polgármester annak az Üllői úti teleknek az értékesítéséről, amely szóba került az álarcos alak kapcsolódó videójában. Szaniszló Sándor tagadja a felvételen elhangzó vádakat. Kiderült továbbá, Kunhalmi Ágnes kampánykiadványait az a cég adja ki, aminek nevében az óbudai kenőpénzbotrányba keveredő Patek Gábor is eljárt Karácsony Gergely kormányfőjelölti kampányát segítve.

2022. március 29. 14:00
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Szaniszló Sándor polgármester a rendkívüli jogrendre hivatkozva, egy személyben döntött annak az Üllői úti 323-325. szám alatt található teleknek az értékesítéséről, amely szóba került egy múlt csütörtökön kiszivárgott hangfelvételen.

Anonymus videójából kivehető, ahogy az óbudai kenőpénzbotrányba Patek Gábor baloldali tanácsadó egy ismeretlennek arról mesél,

miként is kell piaci lakásokat átjátszani az immár DK-s színekben politizáló polgármester kerületében.

Szaniszló Facebook-oldalán még aznap közölte, hogy egyik állítás sem állja meg helyét a felvételről, így a Pestszentlőrincen és Pestszentimrén működő jutalékos rendszer működése sem.

Most a Mandiner.hu kiszúrta, hogy a kerület első embere teljhatalmával élve arról is döntött a telek eladása kapcsán,

hogy az „ügylet” ne a szokványos módon történjen.

Míg az önkormányzatok abban érdekeltek, hogy a telkeket nyílt liciten értékesítsék – a nagyobb bevétel reményében –, addig az Üllői út 323-325. szám alatti birtokról egy meghívásos alapú, zártkörű eljárásban döntöttek. Egyelőre nem tudni, hogy kik voltak a meghívottak. A minimálajánlatot bruttó 337 millió forintban határozta meg a Szaniszló 2021. június 9-én kelt döntése. Azonban a manővert még nem tüntették fel az önkormányzati ingatlanok elidegenítésével foglalkozó adatszolgáltatási táblázatban.

Képbe kerül Kunhalmi is

Március 17-én ünnepélyes keretek között helyezték el az Üllői út 323-325. számon létesítendő társasház alapkövét. Az MSZP-t az önkormányzati választásokat követően Gyurcsány-pártra cserélő, fővárosi ingatlanokkal bőszen elárasztott Szaniszló mellett ott volt az eseményen korábbi párttársa,

Kunhalmi, aki 2014-ben Szaniszló javaslatára vette át a százmilliókat rejtegető Simon Gábor egykori MSZP-elnökhelyettes helyét a budapesti tizenötös számú egyéni választókörzetben, szinte minden önkormányzati rendezvényre hivatalos. A botránypolitikus jelöltsége viszont nem kevés ellenérzést váltott ki a helyi DK-n belül, amely abban volt érdekelt, hogy Ferencz István volt alpolgármester fusson be elsőként az ellenzéki előválasztási procedúrán. Nem így történt. Részben annak köszönhetően, hogy a városvezető volt párttársa mellett kampányolt. Folyosói pletykák szerint egyébként Gyurcsány Ferencnek kellett kibékítenie a feleket.

De az Anonymus-videóban beszélő Patek Gábor közvetetten Kunhalmival is kapcsolatban állhat.

amely ugyancsak szerződésben állt a DK-s Kiss László-féle III. kerülettel, és amely nevében Patek tavaly nyáron ajánlatot és elérhető felületlistát kért a JCDecaux Hungary Zrt.-től Karácsony Gergely kormányfőjelölti kampányát navigáló 99 Mozgalom részére.

Nyitókép: Facebook

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2022. március 29. 20:40
Az ellenzéki politikusok itt bemutatták azokat a sátrakat, ahova a kormányváltás után beköltözhet a lakosság.
foldizs
2022. március 29. 16:01
Inkább azt írja meg, miért törte fel a propagandaoldalakat!
KBA98
2022. március 29. 15:42
Ildikó! Mi lesz veled?
Kristály
2022. március 29. 15:39
Ezeket csak a sárga föld fogja jobbá tenni amikor megszivja őket. És akkor tényleg " szociálisak " lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!