Dollárban gyűjti az adományokat az NGO, amely állítja: „magyar állampolgárok” pénzéből támogatja Márki-Zayt

2022. március 29. 16:27

Lapunk birtokába jutott e-mail bizonyítja: angol nyelvterületen élőktől is gyűjt támogatást a hazai baloldalt pénzelő szervezet, melyet Karácsony tanácsadója irányít.

2022. március 29. 16:27
null

A Media 1 hétfői cikke szerint „az MMM-nek nyújtott támogatás kizárólag magyar állampolgárok adományaiból áll”, ezzel szemben lapunk birtokába jutott e-mail bizonyítja: angol nyelvterületen élőktől is pénzt gyűjtenek a baloldal miniszterelnök-jelöltjének kampányához.

Mégsem csak „magyar állampolgárok adományai”?

Az Action for Democracy azért döntött a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) támogatása mellett, mert úgy látja, ez a civil szervezet hosszú távon is elkötelezett a demokrácia újjáépítése, a fékek és ellensúlyok rendszerének helyreállítása mellett” – olvasható a Media 1 hétfői cikkében, mely arról számol be: támogatást nyert Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének mozgalma.

Az említett cikkben többek között az is olvasható, hogy „az MMM-nek nyújtott támogatás kizárólag magyar állampolgárok adományaiból áll.” Mutatjuk. 

A cikkünk írásakor a Media1 oldalán olvasható részlet
A cikkünk írásakor a Media1 oldalán olvasható részlet

A fenti kijelentésnek azonban ellentmond, hogy a lapunk birtokába jutott e-mail tanulsága szerint,

angol nyelvterületen élőktől is gyűjtenek támogatást a hazai baloldal, és Márki-Zay Péter választási kampányához.

Mutatjuk a szóban forgó e-mailt

A lapunk birtokába került angol nyelvű e-mail címzettjének nevét személyiségi okokra hivatkozva lehúztuk.

Fotó: Mandiner
Fotó: Mandiner

Mint látható,

az e-mailben az Egyesült Államokban élő személy anyagi hozzájárulását kérik Orbán Viktor legyőzéséhez,

akit a levél tanulsága szerint „veszélyesnek”, „Vlagyimir Putyin leglojálisabb szövetségesének”, „Donald Trump által támogatottnak” írnak le, akit még az amerikai Fox News munkatársa, Tucker Carlson is „támogat”.

Az e-mail tanulsága szerint az adományozók előre meghatározott összegekkel fejezhetik ki támogatásukat Orbán Viktor legyőzéséhez. Az összegek a lenti képen látható módon amerikai dollárban értendőek.

Fotó: Mandiner
Fotó: Mandiner

Tiltott pártfinanszírozás?

Mint arról korábban lapunk beszámolt, választási eljárásról szóló törvényt sértett Szabó Rebeka, és Márki-Zay Péter is gondban lehet.  A Pest megyei választási bizottság akkor egy olyan portál miatt lépett, amely százmilliókat költ baloldali politikusok, köztük Márki-Zay Péter posztjainak hirdetésére. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

A jogsértés lényege, hogy kampánytevékenységet csak a jelölt, illetve az őt jelölő szervezet, jelen esetben az Egységben Magyarországért Mozgalom pénzelhet. Amennyiben harmadik szereplő teszi azt, ráadásul tisztázatlan forrásból, az sérti a választási eljárásról szóló törvényt.

A lapunk birtokába jutott, fenti e-mail tanúsága szerint Szabó Rebeka ügyéhez hasonlóan aggályos lehet a baloldali pénzszerző akció.

Így kötődik a szervezet a hazai baloldalhoz

Az Action for Democracy névre hallgató szervezet, amely a Media 1 cikke szerint tehát Márki-Zay Péter mozgalmának támogatója lett, olvasóink számára New-York-i akciója kapcsán lehet ismerős.

Megírtuk, szavazásra buzdította a magyarokat egy óriáskivetítő a Times Square-en. A New Yorkban korábban látható animáció mögött az az Action for Democracy nevezetű NGO állt, melynek vezetője Karácsony Gergely főtanácsadója és tolmácsa, Korányi Dávid.

 

Nyitókép: Facebbok

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
De Molay
2022. április 02. 12:07
"Dollárban gyűjti az adományokat az NGO, amely állítja: „magyar állampolgárok” pénzéből támogatja Márki-Zayt" Ugyan már... a magyar állampolgárok pénzéből a fidesz kampány folyik. Éppen tízszer annyi, mint az összes többié.
Málaga21
2022. április 02. 08:26
"'amely állítja: „magyar állampolgárok” pénzéből támogatja Márki-Zayt" george soros nem magyar, és nem többesszám. A többi stimmel.
foldizs
2022. március 30. 08:29
Lehet, nem kellett volna a külföldön élő magyaroknak szándékosan megnehezíteni a szavazást.
Házam Hazája
2022. március 29. 19:47
Azért az remélem mindenkit büszkeséggel tölt el, hogy a fejlett országok fél szemmel, a magyar választás végkimenetelét várják! KÖVETŐ vagy KÖVETENDŐ leszünk-e?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!