Ellenzéki frakcióvezetőkkel egyeztetett Orbán Viktor

2022. március 21. 17:14

„A saját szememmel bizonyosodhattam meg róla, hogyan csapja be a baloldal a közvéleményt” – fogalmazott az ülést követő ellenzéki sajtótájékoztató kapcsán Kocsis Máté.

2022. március 21. 17:14
null

Elképesztő dolog történt ma a parlamentben” – írta közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn. Mint a képviselő tájékoztatott, az EU konzultációs testület ülésén a miniszterelnök rendszeresen beszámol – mások mellett a frakcióvezetőknek – arról, hogy a soron következő uniós csúcson milyen napirendi pontok kerülnek megtárgyalásra, és azokkal kapcsolatban mi a magyar álláspont.

Zárt ülés utánra szervezett sajtótájékoztatót a baloldal

Mint Kocsis Máté fogalmaz, az általa említett ülések érthető okokból „zárt ülésnek” minősülnek, mint a politikus fogalmaz: „az ott elhangzottak nem nyilvánosak, hiszen az ország biztonsága ezt kívánja meg. A miniszterelnök a EU-s csúcstalálkozók után egyébként részletesen tájékoztatni szokta a közvéleményt, előtte nem. Ez így helyes, ez védi a magyar érdeket”. A politikus hozzátette: „ehhez képest dicső baloldalunk sajtótájékoztatót hirdetett az elhangzottak kapcsán. Ilyen ezidáig soha nem történt, ugyanis törvénysértés nyilvánossá tenni a bent elhangzottakat”.

A baloldal és „döbbenetes gátlástalansága”

Kocsis Máté bejegyzéséből kiderült az is, a fentiekből kifolyólag elment a baloldal által szervezett sajtótájékoztatóra, hogy megnézze „mit mondanak el, hogyan sértik meg a törvényt”. A politikus szerint azonban

Kocsis szerint a baloldal sajtótájékoztatóján „nem mondták el, mi történt az ülésen, helyette mondtak olyat, ami viszont nem történt”.

Kocsis Máté bejegyzésének azon részét, mely a sajtótájékoztató leírásáról szól, az alábbiakban, változtatások nélkül közöljük:

Gurmai Zita például úgy beszélt a sajtó előtt, hogy bent egy kérdése sem volt. Arató Gergely a sunyi „nem kaptunk megnyugtató válaszokat a miniszterelnöktől” szófordulatot használta, miközben ez nem igaz, Szabó Tímea olyan kérdéseket tulajdonított magának, melyeket odabent fel sem tett, a jobbikos Brenner Koloman pedig kifogásolta, hogy a miniszterelnök nem ment Kijevbe, miközben azt már a nyilvánosság előtt is többször világossá tette a kormány, hogy nincs dolgunk a fegyver-szállításokkal kapcsolatos megbeszéléseken.

aztán mint akik jól végezték dolgukat, szépen hazamentek, útjára indulhat a sajtóban a mai hazugság. Annyit viszont biztosan megérthettek volna a mai napból, hogy Magyarországnak nem érdeke bármilyen megfontolásból katonákat és fegyvereket küldeni a háborúba, de erről persze elfelejtettek beszélni a sajtótájékoztatón. Persze az is lehet, hogy mást gondolnak az ország érdekeiről. Mindenesetre tanulságos volt testközelből megnézni az iparosított álhír-gyártást. Győzzük le őket április 3-án!” – zárta sorait Kocsis Máté.

Nyitókép: Kocsis Máté Facebook-oldala

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2022. március 22. 06:20
Jó, hát ezek nyilvánosan elhangzottakról is szoktak, azt meghamisítva hazudozni. Még a saját szavaikat is meghazudtolni, letagadni.
Hárs_1
2022. március 22. 05:44
Sajnos ! a legfontosabbat nem tudhattuk meg ! Futotta-e már idén, Zita néni 12 alatt a 100 m-t ?!
skin777
2022. március 22. 00:37
Röviden: tolvajoknak egy szavát se! Mivel ov magyarország legnagyobb maffiacsaládjának capo dei capi-ja, egy szavát se hiszem el. Bocsássa meg a világ de a legjobb barátja a leggazdagabb magyar lett pista a vejko meg bent van a leggazdagabb százban. Már ezért kotródnia kellene puffadthas tábornoknak, azért meg pláne amit a közmédiával tett, illetve hogy egymásnak uszította a magyarokat.
Rizsa
2022. március 21. 22:17
Ki kell őket küldeni Kijevbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!