Szakértő: Az orosz támadás teremtette meg az egységes ukrán nemzetet

2022. március 14. 13:43

Fedinec Csilla Ukrajna-szakértő a Hír TV Globál című műsorában fejtette ki a véleményét a témában.

2022. március 14. 13:43
null

Arról beszélt Vlagyimir Putyin a háború előtt, hogy Ukrajna mesterségesen összetákolt ország, ukrán nemzet pedig nem is létezik.

A háborúval azonban pont ellentétes hatást váltott ki az orosz elnök, mivel az agresszió egységbe forrasztotta Ukrajna lakóit, legyen szó ukránokról, oroszul beszélő ukránokról vagy éppen oroszokról

– mondta el Fedinec Csilla Ukrajna-szakértő a Hír TV Globál című műsorában.

Az orosz hadsereg támadása már a polgári lakosság ellen is pontosan azokat a megyéket éri, ahol ez a sokkal nagyobb arányú orosz lakosság van. S amelyik azoknak a pártoknak és államfőknek volt a legfőbb szavazóbázisa, akiket oroszbarátnak gondoltunk vagy tudtunk. (...) Gyakorlatilag itt egy szétlőtt szavazóbázisról van szó

– tette hozzá a szakértő.

A teljes beszélgetés az alábbi videóban tekinthető meg:
 

A nyitóképen egy katonapár ölelkezik közvetlenül az esküvőjük után a Kijev megyei Brovariban.
Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2022. március 17. 01:37
Egy nemzetet soha nem teremt valami elleni pillanatnyi fellépés. Majd párezer év múlva esetleg visszatérhetünk a kérdésre.
Bandi0723
2022. március 15. 06:05
Egy másik szakértő meg azt mondta, hogy "4 uszkve 4,5 millióan hagyhatják el Ukrajna területét! Ezek az emberek már nem fognak visszatérni ukrajnába!". Hol itt az egység? Másik megjegyzés, "Legfőképpen azok az emberek jöttek el ukrajnából, akiknek amúgy esélyük sem lett volna ezt megtenni! A szomszédos országok valamint nyugat-európa, most viszont képes és kész befogadni őket!" Hol itt az egység? Ennyi.
lendvaiildiko
2022. március 14. 17:54
Messziről jött ember, azt mond, amit akar. Biztos, hogy nagyon mély, lélektani hatással bír a mostani eseménysor. De ki gondolta volna a bolsevizmus túlélt orosz nép vallási reneszánszát, nem jött vissza az 1918 előtti állapot, de nyugodtan írhatunk az orthodox vallás reneszánszáról. Ukrajna egy tákolmány. Hagyományait tekintve a nyugati részen főleg a görög-katolikusság befolyása volt erős, keletebbre az orthodox egyházé. Zelenszkijék azonnal megosztották az ukrán ortodoxokat, önálló, autokefál egyházzá minősítették a konstantinápolyi patriarchával az ukrán egyházat. Ez össze is jött Zelenszkiják őrömére, (magyarul nem az Moszkvai Patriacha fennhatósága alá tartoztak már). de, nagyon sokan hűek maradtak a Moszkvai Patriarchátushoz, így sikeresen kettészakították az Orthodox Egyházat (főleg) kelet-Ukrajnában. Arról nem szólva, hogy az oroszok nem tolakodhattak, hogy ők viszont a kijevi Patriarchátus alá akarnak tartozni. Ezt amit leírtam, az bizony nevetséges mondjuk Németországban, vagy Hollandiában, ahol az a fő kérdés, feleségül vezeti egy transz nő mondjuk a pincsijét, de erre felé is mosolyognak e felett. Pedig a keleti gondolkodás más, ezek a régi hagyományos sem haltak ki. Tehát, szinte belálthatallan még az eredő hatás, de én nem temetném a testvéri kapcsolatot az oroszok és az ukránok között. Max a nyugati részen....
counter-revolution
2022. március 14. 15:17
Maradjunk annyiban, hogy mostantól tényleg beszélhetünk ukránokról, de azon, hogy egységes nemzet, felröhögtem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!