Frankfurter Rundschau: Orbán Viktor váratlan győzelmet aratott vasárnap

2022. április 04. 12:14

A német lap idézi Krekó Pétert is, aki figyelmeztette a külföldi megfigyelőket, hogy ne vegyék készpénznek a választási eredményeket.

2022. április 04. 12:14
null

A Frankfurter Rundschau az online felületén megírta, hogy Orbán Viktor „jobboldali nacionalista” miniszterelnök váratlan győzelmet aratott a magyarországi országgyűlési választásokon.

A cikkben kifejtik, hogy Orbán valószínűleg sorozatban negyedszer is kétharmados alkotmányos többséggel irányíthatja Magyarországot. A kormányfő este győztesnek nyilvánította magát, illetve üzent az EU-nak is, amely korábban már többször is megvádolta őt a jogállamiság megsértésével.

Beszámolnak arról is, hogy Márki-Zay Péter elvesztette a versenyt saját választókerületében is. A baloldal jelöltje elismerte az összefogás választási vereségét. A lap megjegyzi, hogy szerintük a levélszavazatok manipulálásával kapcsolatos vádak egyelőre nem tisztázottak.

A cikkből megtudhatjuk azt is, hogy Krekó Péter politológus figyelmeztette a külföldi megfigyelőket, hogy ne vegyék készpénznek a választási eredményeket. „Magyarország már nem liberális demokrácia, hanem egy hibrid rendszer, de nem igazi demokrácia” – nyilatkozta az Euronews televíziós csatornának. Krekó szerint az olyan intézmények, mint az ügyészség vagy a választási  hatóságok már nem függetlenek és pártatlanok, ami a hivatalban lévő Orbán Viktornak segít.

Nyitókép: Mátrai Dávid fotója

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orygabor
2022. április 05. 09:19
Pontosítanék ennek a mértékadó lapnak: 1. Csak annak volt váratlan, aki a Holdon élt eddig, 2. Orbánt a magyar nép nyilvánította győztesnek.
amca
2022. április 05. 06:34
Kreko péter nevű idiótát néztem a szaahrtévén. Nem csalódtam. Na ilyen inkompetens az egész moschlék.
confitür
2022. április 04. 20:51
Ez a Frankfurter Runschau valami habtejszÍn féleség ?
zoles
2022. április 04. 19:48
Krékó Péter te kommunista geci, bazd meg azt a hazug kurva édesanyádat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!