LMP: Magyarországon akkor lehet népszavazás, amikor a Fidesz ezt a saját szempontjából előnyösnek tartja

2022. május 18. 22:35

Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, „Orbán Viktor törvénytelen kormánya megszállta Magyarországot és tönkreteszi a hazát”.

2022. május 18. 22:35
null

Az LMP szerint az Alkotmánybíróság szerdai döntése után egyértelmű: a Fidesz meggyőződése, hogy - legyen akár kormánypárti, akár ellenzéki kezdeményezés - Magyarországon akkor lehet népszavazást tartani, amikor a Fidesz ezt a saját szempontjából előnyösnek tartja.

Az ellenzéki pártok az MTI-hez eljuttatott közleményükben arra reagáltak, hogy az Alkotmánybíróság honlapján közölt döntés szerint nem lehet népszavazást tartani a Fudan Egyetem és az álláskeresési járadék ügyében. Az LMP szerint teljesen egyértelmű, hogy a nagyobbik kormánypárt azért nem akarja a referendumot, mert pontosan tudja, hogy a magyar emberek többsége azt gondolja: a Fudan Egyetem megépítésénél fontosabb, hogy a magyar diákoknak legyen elegendő kollégiumi férőhely, ahogy azzal is egyetértenek, hogy nevetséges három hónapra adni álláskeresési járadékot egy olyan országban, ahol a munkakeresés átlagos ideje csaknem másfél év.

„A Fidesz megpróbálhatja elkaszálni annak a lehetőségét, hogy a többség egyértelműen ki tudja fejezni ebben a két kérdésben az álláspontját, de nem tud változtatni azon a tényen, hogy ezekben a kérdésekben

Mi pedig meg fogjuk találni azokat az eszközöket”, amelyekkel „a többség álláspontjának érvényt tudunk szerezni” – írta Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő.

Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője, pártigazgatója felidézte: hétfőn szó szerint azt mondta a parlamentben, hogy „amíg az Orbán-rendszerben élünk, addig a magyar nép soha, semmilyen kérdésben sem dönthet majd népszavazáson”. „Friss hír, hogy a fideszes tagokkal feltöltött Alkotmánybíróság elkaszálta az ellenzék népszavazási kezdeményezését” – folytatta Sebián-Petrovszki László. Úgy fogalmazott, nem kellett sokat várni, hogy „az Orbán-rendszer megerősítse, amit a Demokratikus Koalíció képvisel: Orbán Viktor törvénytelen kormánya megszállta Magyarországot és tönkreteszi a hazát”.

(MTI)

Borítókép: Résztvevők vonulnak a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozása ellen meghirdetett tüntetésen a fővárosban, az Andrássy úton 2021. június 5-én.MTI/Balogh Zoltán

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2022. május 19. 14:12
Tetszettek volna nyerni! Hanyan vannak ezek a moslekban? A tv-t jo lenne olvasni, megerteni, kanaszhülyegyerek!
Selamat
2022. május 19. 09:23
A DK és főleg a gyurcsányok szerint "Orbán Viktor törvénytelen kormánya megszállta Magyarországot és tönkreteszi a hazát. " Újabb adalék ahhoz, hogy nagyot fog bukni a DK. Ugyan egyenlőre ők a második legnépszerűbb párt, természetesen messze a Fidesz mögött, de a nyomában ott liheg a Mi Hazánk pártja, akik várhatóan simán meg fogják a DK-t előzni. Erre, ha csak el nem szúrják, minden esélyük megvan. https://www.vadhajtasok.hu/2022/05/19/idea-csak-a-fidesz-es-a-dk-nepszerubb-a-mi-hazank-mozgalomnal
Kristály
2022. május 19. 09:19
Nem muszály itt szenvedjetek el lehet takarodni a Soros birtokra aki annyira liberális hogy 3m magas kerités védi a liberáis világától.
llnnhegyi
2022. május 19. 09:16
Tovább apad a libbcsikommcsik tábora! Jó hír!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!