Úgy tűnik, jövőre sem kell majd reklámadót fizetni

2022. október 19. 17:04

Erről szóló törvénymódosítást nyújtott be Varga Mihály a parlament elé.

2022. október 19. 17:04
null

A kormány nevében Varga Mihály pénzügyminiszter az őszi adócsomag keretében benyújtott egy reklámadót érintő változást, melynek  értelmében 2023 év végéig 0% lesz a reklámadó kulcsa, szúrta ki a Portfolio.

A módosítás értelmében a reklámadóról szóló 2014. évi XXII. törvény 5/A. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

Az 5. § (1)-(2) bekezdésekben foglaltaktól eltérően az adó mértéke 2019. július 1-jétől 2023. december 31-ig az adóalap 0%-a.”

„A Magyar Reklámszövetség és társszövetségei által jelzett kezdeményezésre tekintettel a javaslat további egy évvel meghosszabbítja a hatályos szabályozás alkalmazásának határidejét, így az adó mértéke 2023. december 31-ig az adóalap 0%-a” – hangzik a részletes indoklás.

Emlékezetes: május végén egy korményinfó keretében jelentette be Gulyás Gergely, hogy a közelgő gazdasági válság miatt extraprofitadók kivetéséről határozott a kormány, ennek keretében megszüntették volna a reklámadó alkalmazásának pár évvel ezelőtti felfüggesztését is. A kormány 15 milliárd forintos bevétellel kalkulált a reklámadóból a 2023-as költségvetésben.

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faterohm52
2022. október 19. 23:26
A 0% reklámadókulccsal csak az a probléma, hogy a kiesett adóbevételt valahogyan pótolni kell! Mindenki saját maga döntse el, hogy honnan. Részemről csak a sport miatt van TV előfizetésem, a többi egy nagy rakás sz@r. Felfoghatatlan, hogy egy extraprofitot termelő kereskedelmi televízió adómentesen talicskázza ki a bevételét. Felvetődik bennem a kérdés akkor mi mi a fenének adózunk, kettős mérce? Jó lenne, ha a Kormány felülvizsgálná a döntését, és megadóztatná ezt a gittegyletet.
Google
2022. október 19. 20:00
Valószínű, ez is az EU-val való megegyezés feltétele. Kell, hogy a pénz a multiknál maradjon. Mert mindig náluk kell maradjon. Pedig már a könyökünkön jön ki az összes reklám: rossz, rossz, rossz, unalmas. Idegesítő. Sok. Fölösleges.
Namond
2022. október 19. 18:34
Varga Misu és a főnöke két orbitális fasz. Ha valamit adóztatni kell az a reklám és elvezetni onnan a humán erőforrást.
Láncfűrészes Attasé
2022. október 19. 17:41
A reklám, a marketing és annak "kultúrája" a közgondolkodást aljasan pusztító méreg, szarrá-huggyá kellene adóztatni, a cégek méretétől függően. Az ezeket előállító cégeket végképpen. Aki nem hiszi, kapcsolja be a reteklubot, a tévékettőt. Még ez se kell, az utcán lépni nem lehet anélkül, hogy kéretlenül ne tolnák az emberek arcába ezeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!