A mi dolgunk pedig az, hogy minden erőnkkel az emberi és európai irányba toljuk a magyar kormányt

2022. november 16. 16:01

Akkor és addig pedig mindent meg kell tennünk Ukrajna megsegítése érdekében.

2022. november 16. 16:01
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András

„Ukrajna delegációját fogadtuk: EU-csatlakozás, uniós hitel, plakátkampány voltak a témák. Míg a Momentum-frakció több tagja Ukrajnában tájékozódik, mi képviselőtársaimmal, Vajda Zoltánnal és Dr. Brenner Kolomannal egy ukrán küldöttséget fogadtunk a magyar parlamentben. Mindkét alkalom végtelenül szomorú és szó szerint életbevágó kérdések megvitatásáról szólt.

Kezdve a szégyennel: leírhatatlan a hónapok óta háborúban álló, a halált naponta megtapasztaló ukrán emberek megütközése, amikor szembesülnek azzal, hogy a magyar kormány arra költ milliárdokat, hogy fiktív brüsszeli bombákat rakjon plakátra. A legfontosabb dolgom az volt, hogy biztosítsam a delegációt arról, mindez Rogán Antal beteg agyszüleménye, nem a magyar emberek álláspontja. Bemutattam, hogy a Momentum cselekvő közössége hogyan »javította ki« ezeket a plakátokat az elmúlt napokban. Igaz, azt is hozzá kellett tennem, hogy a szomszédban zajló háború miatti jogos félelem sokféle módon hat a magyarokra, ezért is lehet itt az egyik legalacsonyabb, 48%-os Ukrajna EU-csatlakozásának társadalmi támogatottsága. Szeretnénk változtatni ezen. A magyarok ugyanis alapvetően jók, tizenkét év gyűlöletkampánya után is. Tízezerszám fogadtak be magukhoz Ukrajnából menekülőket.

A mi dolgunk pedig az, hogy minden erőnkkel az emberi és európai irányba toljuk a magyar kormányt. Különösen az Ukrajnát segíteni hivatott közös európai hitel kérdésében: méltatlan dolog vétót emelni ez ellen akkor, amikor az ebből fakadó plusz terheknek csak minimális részét kellene Magyarországnak viselnie. Ez a gesztus lehetne egyben hivatkozási alap az ukrajnai kisebbségek, különösen a kárpátaljai magyarok helyzetének rendezése kapcsán. A polgárai közti jogegyenlőség megteremtése elvárható politika egy, az EU-ba tartó, uniós hitellel is segített Ukrajnától.

Az a reményem, hogy a következő ilyen találkozásnál már nem a háború, hanem az újjáépítés fejleményeit fogjuk megvitatni. Akkor és addig pedig mindent meg kell tennünk Ukrajna megsegítése érdekében.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
norbert1970
2022. november 17. 12:41
Jobb lenne vissza húzna Párizsba a szabadkőműves ateista megbízóihoz a Nagyoriens páholyba.
yazoo.tributary
2022. november 17. 11:42
Ennek a palinak akkor se hinnék, ha csukva lenne a szája és nem beszélne.
Nabakker
2022. november 17. 08:44
Told el az e-biciklid, ha már szarrá áztattad, és nem birod feltölteni a napelemes atomerőműveddel!
Bika57
2022. november 17. 07:57
Akkor úgy járnánk mint a rollered buzi gyerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!