Helyreigazították a HVG-t: valótlanságot közölt Varga Juditékról

2022. november 25. 08:46

Valótlanságot is állított a portál a Magyar Péter által vezetett Good Farming KFT-vel kapcsolatban.

2022. november 25. 08:46
null

„Valótlanul állítottuk, hogy Varja Judit férje olyan céget vett át, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart átvenni” – áll a HVG csütörtökön közölt helyreigazításában.

Azt írják, a 2022. október 27. napján megjelent „Varga Judit férje vette át azt a céget, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart venni” című cikkükben

valótlanul állították, hogy a Magyar Péter, Varga Judit férje által vezetett Good Farming KFT-t korábban külföldi termőföldek felvásárlására hozta volna létre a magyar állam. 

„Ezzel szemben a valóság az, A Good Farming Kft. – melynek ügyvezetője Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter férje lett – céljai között korábban sem szerepelt és jelenleg sem szerepel külföldi termőföldek vásárlása. A valóságban a Good Farming Kft. feladata vagyonkezelés. A hivatkozott társaság a Magyarországon bejegyzett és működő Gyulai Agrár Zrt-ben megvásárolt tulajdoni részesedést kezeli” – olvasható a helyreigazításban.

Továbbá valótlanul állította a HVG, hogy a Good Farming Kft. 2021. nyarán az államtól és az Eximbanktól 400 millió eurós keretet kapott földvásárlásra. „Ezzel szemben a valóság az, hogy a Kft. sem az államtól, sem az Eximbanktól nem kapott 400 millió eurót, a Good Farming Kft-t 3 000 000 millió forint törzstőkével az Európa Agrár- és Élelmiszeripari Magántőkealap alapította” – írja a portál.

Nyitókép: HVG Facebook-oldala 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2022. november 28. 09:22
a Good Farming Kft-t 3 000 000 millió forint törzstőkével az Európa Agrár- és Élelmiszeripari Magántőkealap alapította Kicsit nézzünk bele a nyilvános cégadatokba. Hodler Alapkezelő Zrt. 1123 Budapest, Alkotás utca 53. D. ép. 5. em. Good Farming Korlátolt Felelősségű Társaság 1123 Budapest, Alkotás utca 53. MOM Park. ép. Irodaház D. ép. lház. 5. em. Kerezsi Miklós, a Hodler Alapkezelő Zrt. igazgatóság elnöke elmondta, hogy saját befektetéseikkel aktívak Romániában és Szerbiában. Van egy szoftvercégben befektetésük, az AgroVIR Kft.-ben, amely farmmenedzsment szoftvert kínál Magyarországon kívül Szerbiában, Szlovákiában, Bulgáriában, Azerbajdzsánban, sőt van egy leányvállalatuk Argentínában is. Ezen kívül takarmányipari projektjeik vannak, az UBM csoporttal közösen Romániában építették meg a térség egyik legnagyobb takarmánykeverő üzemét. Ipari tisztítószerekkel is kereskednek a régióban egyebek mellett. A tevékenységük viszonylag sokrétű. A külföldi terjeszkedés legfőbb motivációjaként Kerezsi Miklós, a Hodler Alapkezelő Zrt. igazgatósági elnöke azt említette, hogy itthon minden rendben van, jó az agrárium.
RasPutin
2022. november 28. 09:07
Nem ez az amire a szlovákok bevágták a durcit és Orbán visszahőkölt?
Innogreen23
2022. november 26. 07:25
Deeeee, ha a Bidé família "vásárol" külföldön termőföldet, az ugye teljesen rendben van, kedves libsiprolikomcsi barátaim!?!? Azon valahogy elfelejtettetek sikoltozni farokkáim.
osbehemot
2022. november 25. 13:50
A HVG fórumba többször regisztráltam, és próbáltam hozzászólni. Mindenféle személyeskedést, trágárságot, kötekedést mellőztem, pusztán a lehető legfinomabban leírtam az ellenvéleményemet. Minden alkalommal kitiltottak, miközben Orbánt, a Fideszt, Trumpot, a jobboldalt, Elon Muskot a legválogatottabb jelzőkkel lehet szidni. Undorító szarházi egy banda, a kommentelők pedig a legostobább, legsötétebb szektás liberálisok, akik szerint tényleg el kell nyomni mindenkit, aki más véleményen van, mint ők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!