Felmérés: A szlovákoknak csak a harmada támogatja az LMBTQ-mozgalmat

2022. november 10. 08:21

Ez a legalacsonyabb adat az EU-ban, Magyarország esetében ez az arány 48 százalék volt.

2022. november 10. 08:21
null

A 2019-es Eurobarométer eredményei szerint Szlovákia lakosságának csupán 31 százaléka értett egyet azzal, hogy a melegeknek, leszbikusoknak és biszexuálisoknak ugyanazokkal a jogokkal kell rendelkezniük, mint a heteroszexuálisoknak. Magyarország esetében ez az arány 48 százalék volt.

A szlovákiai adat a legalacsonyabb volt az EU-ban

Azonban még a magyarországi eredmény sem mondható sokkal jobbnak, tekintve, hogy az uniós átlag 76 százalék volt – írja hazánkát és Szlovékiát e szempontból összevető cikkében a Denník N.

A szlovák lap felidézi: a legnagyobb elfogadottságot a svédek mutatták, ahol a válaszadók 98 százaléka értett egyet a fenti állítással.

Bár Magyarországon létezik bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény, 2021- ben Putyin példáját követve elfogadták az úgynevezett pedofíliatörvényt, amely a pedofíliát egy kalap alá veszi a nemiség kérdésével. Ez a törvény egyéb következmények mellett lehetetlenné teszi a fiatalok felvilágosítását ebben a témában. A legfontosabb homofób politikusok közé sorolhatóak például Kövér László, a magyar parlament elnöke, Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke és Igor Matovič, az OĽaNO vezetője – írják a cikkben.

Kiemelik továbbá Dúró Dórát, a radikális jobboldali Mi Hazánk mozgalom országgyűlési képviselőjét, aki egy gyermekkönyvet csak azért ledarált, mert abban hátrányos helyzetű mesehősök, például LMBTI+ emberek szerepeltek.

„Szlovákiában Zuzana Caputová köztársasági elnök próbálja kompenzálni a homofóbiát, illetve Eduard Heger miniszterelnök a maga homályos módján. Magyarországon ez a munka az ellenzék egy részének és a polgároknak a vállán marad. Ha megnézzük az LMBTI+ emberek elfogadottságát Magyarországon, a helyzet jelentősen javult. Ez a masszív propaganda ellenére történt, amely elsősorban a kormánypártok szavazóihoz jut el” – értékel a Denník N.

Nyitókép: MTI/TASR/Martin Baumann

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
osbehemot
2022. november 10. 14:36
A liberális vezetést ez nem érdekli.
Kegyes urunk Karolus
2022. november 10. 14:08
Csak??? Ez szerintem kurva sok.
Lami66
2022. november 10. 12:35
Nálunk szinte minden második ember? Na ezt meséljék másnak. Ez pont olyan mint amikor ellenzéki kétharmadot mértek márciusban.
konfucius
2022. november 10. 12:13
Ha ez így van, miért választanak maguknak libsi kormányt? És a magyar miért áll ki 98%-ban a gyermekvédelmi törvény mellett? Érettebb és toleránsabb nép volnánk? Nahát. :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!