Helyreigazítást adott ki a 444 és a Telex is, mert hazudtak Varga Judit férjével kapcsolatban

2022. november 28. 21:53

„Valótlanul állítottuk, hogy Magyar Péter, Varga Judit férje külföldi termőföldekre vadászó cég feje lett” – írták most a baloldali lapok.

2022. november 28. 21:53
null

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, először a HVG-nek kellett helyreigazítania az egyik cikkét, melyben valótlanságokat állított. A lap előbb azt állította, hogy „Varga Judit férje olyan céget vett át, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart átvenni”. Aztán a helyreigazításukban úgy fogalmaztak: valótlanul állították, hogy a Magyar Péter, Varga Judit férje által vezetett Good Farming Kft.-t korábban külföldi termőföldek felvásárlására hozta volna létre a magyar állam. 

Ugyanezt a cikket megírta a Telex és a 444 is, úgyhogy nekik is helyreigazítást kellett közölniük

A portálunkon 2022. október 27. napján megjelent, eredetileg 444: Magyar Péter, Varga Judit férje lett a külföldi termőföldekre vadászó cég feje című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Magyar Péter, Varga Judit férje külföldi termőföldekre vadászó cég feje lett. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a Good Farming Kft.-t eredetileg külföldi termőföldek megvásárlására hozta létre a magyar állam. Valótlanul állítottuk, hogy Magyar Péter feladata lesz, hogy életet leheljen a külföldi termőföldek megszerzésére irányuló projektbe” – írta a Telex, hozzátéve: a valóság ezzel szemben az, hogy a 

A Telex a tévedésért az érintettek és olvasóik elnézését kérik.

A 444.hu is megjelentette a maga helyreigazítását, ők úgy fogalmaztak:

Valótlanul keltettük továbbá azt a látszatot, hogy az Európa Agrár-és Élelmiszeripari Magántőkealapnak célja lenne vagy feladatai között szerepelne külföldi termőföldek vásárlása. Ezzel szemben a valóság az, hogy az Európa Agrár-és Élelmiszeripari Magántőkealap sem a múltban nem vásárolt külföldön termőföldet, sem a jövőben nem tervez ilyen befektetéseket. Az Európa Agrár-és Élelmiszeripari Magántőkealap befektetési döntéseinek fókuszában a következők állnak: mezőgazdasági technológiai innovációk, élelmiszer- és agrárellátásbiztonság, olcsóbb, környezettudatos termelés, vegyszermentes módon, továbbá, egészséges élelmiszerek előállítása a legmagasabb szintű állatvédelmi előírásokat betartva. Az Alap célja, hogy a közép-európai régióban zöld, innovatív, fenntartható és versenyképes élelmiszeripari befektetéseket valósítson meg az értéklánc bármely területén.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2022. november 29. 13:30
Kedves Mandi! ,,54 helyreigazítási pert vesztett tavaly a kormánymédia, a Magyar Nemzet a rekorder” - írta 2021-ről az Átlátszó. És hozzátette, h ez tízszerese a független média számának. De nem érdekes, hogy nem azt írták, h ,,54-szer hazudtak”.. Mi, Mandi?
Lakat1983
2022. november 29. 10:56
"Küldeném mindenkinek, aki szereti..." https://www.youtube.com/watch?v=PIcJkYAfYTo
ozdiszatir
2022. november 29. 09:40
Nagy az öröm a fasszopoknál....400elbukot fideszcsicskás sajtoper után xd Igyátok tovább a csuti diszno oljábol folyo trágyalevet....jobberek...muhaha....hazaárulo turolehuzo kurvák
amca
2022. november 29. 09:32
Büdös nazi komcsik. Már Lenyin kezdte, Koba folytatta, meg az összes ,amíg meg nem jött a megdougless..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!