Hajrá, hannoveri farkas!

2022. december 17. 11:58

Vadászjelenetek Alsó-Bajorországban, avagy Von der Leyenék pónija.

2022. december 17. 11:58
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt

„Na jó, nem a filmbeli Alsó-Bajorországban, hanem Hannoverben, vagyis akkor Alsó-Szászországban, de történetünk szempontjából ez most mellékes. Történetünk ugyanis játszódhatna bárhol Németországban, és bárhol a fényességes Nyugaton. Odaát, egykorvolt ­álmaink földjén, ahol minden jobb, minden szebb, minden sokkal demokratikusabb, mindenki sokkal okosabb, s ami a fő, mindenki sokkal jobb, mint mi vagyunk.

Hogy is énekelte nekünk Cseh Tamás?:

»Minket a tánczeneszó, valami »I love you so« hozott össze. / Valami híres énekes valami angol szöveget énekelt. / Bár se te, se én nem tudtunk angolul, / mégis azt hittük, hogy ami belénk szorult, / ez kimondja helyettünk angolul.(…)Minket a tánczeneszó, valami »I love you so« hozott össze. / Valami dal, amibe azt magyaráztuk mi bele, / hogy du-bi-du-bap-da-di-bi-bu-bu-bap-du-bom / Óh, az az énekes bármiről énekelt, / úgy tudtuk róla mi, hogy jobb ő, mint mi vagyunk. / Hogy az ő élete sokkal többet ér, mint mi vagyunk. / És mi most itt vagyunk, és amit mi tudunk / és mi belénk szorult, nem tudjuk magyarul, / s nincsen megírva az angolul. (…)«

Azóta megtanultuk magyarul mindazt, ami belénk szorult, sőt el is mondjuk, nagyjából ez az áthidalhatatlan szakadék az ország két fele között. Mármint hogy mi megtanultunk magyarul, és nem hisszük, hogy az ő életük sokkal többet ér, a másik fele pedig az oroszt lecserélte angolra, és most a szovjet helyett a Nyugatról hiszi, hogy az ő életük sokkal többet ér, mint a miénk.”

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Hajtóvadászat indul egy farkas ellen, mert megölte Von der Leyen póniját

Hannoverben hivatalos kilövési engedélyt adtak ki egy farkasra, miután megölte az Európai Bizottság elnökének egyik póniját - írja az Euractiv. Von der Leyen szóvivője szerint a „Dolly" névre hallgató póni halála az egész családot megrázta". Meg is adták a kilövési engedélyt a farkasra, mert, mint a szóvivő is említette, az állat már korábban megölt összesen tizenkét bárányt és tehenet.

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. december 18. 21:35
Szegény Zsolti.
Csillagrombolo
2022. december 18. 20:01
A farkas falkában vadászik...persze 10 bárányt haha
Csillagrombolo
2022. december 18. 19:56
Baktériumtenyészet Szőke picsát miért nem találja meg egy fanatikus, miért John Lennont? Ideje lenne..
Dorset Naga
2022. december 18. 12:24
kórdinak szántam, de telefonon elbasztam
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!